– Truet med kniv og voldtatt på lekeplass

 Her undersøker politiet lekeplassen på jakt etter spor.

Her undersøker politiet lekeplassen på jakt etter spor. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En 28 år gammel kvinne har forklart at hun natt til torsdag ble truet med kniv og voldtatt av to personer på en lekeplass i Tønsberg sentrum. Det bekrefter politiet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi etterforsker en voldtektssak. Hun har fortalt at hun ble truet med kniv og holdt nede av denne ene personen. Den andre gjennomførte voldtekten, forteller politiadvokat Lise Dalhaug til tb.no.

28-åringen har fortalt at hun skrek på hjelp.

Etterlyser vitner

28-åringen har vært til undersøkelser og i avhør hos politiet torsdag. Voldtekten skjedde mellom 03.00 og 03.30, opplyser politiet. Overfallet skal ha skjedd på en lekeplass mellom Stjerneplassen og Storgaten i Tønsberg sentrum.

Politiet etterlyser folk som kan ha sett eller hørt noe.

– 28-åringen har fortalt at hun skrek på hjelp. Vi håper å komme i kontakt med vitner som kan ha hørt noe, sier Dalhaug.

Kan være i 30-årene

Den fornærmede har forklart at hun ikke kjente gjerningsmennene.

– Hun mener de kan være i 30-årene og at de var etnisk norske, sier politiadvokaten.

Etter overfallet skal 28-åringen ha løpt rundt i området og ringt på hos flere i håp om å få hjelp.

– Hun kom i kontakt med en i nærheten, sier Dalhaug.

Undersøker lekeplassen

To krimteknikere og en politihund med fører er torsdag ettermiddag på lekeplassen for å etterforske og sikre spor. Sporhunden er innhentet fra et annet politidistrikt og søkte både innenfor og utenfor sperringene. Etter et kvarters søk markerte den funn ved siden av sittegruppen på lekeplassen og politiet tok mål. To politifolk fra SO-teamet, avsnittet som etterforsker sedelighetssaker, var også på stedet.

– Vi gjør en rundspørring her, forklarte politiførstebetjent Erik Fosaas i SO-teamet

Foreløpig er ingen pågrepet i saken, opplyser Dalhaug.

Beboere ble vekket

Naboer til lekeplassen forteller at de ble vekket i løpet av natta.

– Klokken 04 banket noen på terrassedøra hos oss. Mannen min våknet også, og gikk ut for å se. Der var det en jente. Han fikk ikke svar på hvem hun var eller hvor hun skulle, forteller Alexandra Egelandsdal.

Hun bor i Storgaten 2 H, en liten blokk med tre etasjer rett ved den avsperrede lekeplassen. Tore Nordhaug og en annen nabo tb.no har snakket med, forteller begge at de ble vekket av at det ringte på døra henholdsvis i 03.30-tida og klokken 04.30.

– Det var en jente her som ikke kunne gjøre rede for seg. Hun ringte på hos flere. Hun gjorde ikke noe galt, men bare satt her. Naboen min ringte politiet, forteller hun.

LES OGSÅ: - Det smalt noe vanvittig

Artikkeltags