Gå til sidens hovedinnhold

Vel blåst og felles veterankorpskonsert

Artikkelen er over 4 år gammel

Førstkommende lørdag er det klart for 30-årsjubileum for Veterankorpstreffet. Det feires med konsert i forum på SVGS og fest på Kurbadet.

Til konserten kommer alle de seks foreldre/veterankorpsene vi har i «gamle» Sandefjord.

– Vi inviterte «Korpset vårt» fra Stokke til konserten, men de klarte ikke stille besetning, men vi håper de kommer sterkere tilbake, sier formann fra Sande og Mosserød Foreldrekorps, Fred Rønning. De er også årets arrangører.

Korpsene består av musikanter fra 50 til 80 år. Mange av korpsmedlemmene ga seg aldri med skolemusikken og noen har tatt tak i instrumentet igjen i voksen alder, ettersom barn og barnebarn har begynt å spille.

Det hele startet i 1987, da tre av byens veterankorps samlet seg til konsert. Nå tredve år senere samles musikanter fra seks korps, og det er: Framnes Foreldrekorps, Store Bergan Blæseensemble, Haukerød Veterankorps, Sandefjord Veteranensemble, Orkesteret Vårt og Sande og Mosserød Foreldrekorps.

Hvert korps spiller i rundt 20 minutter og de velger selv hva de vil spille. Ifølge programmet vil det i år bli spilt alt fra marsjer til arrangementer med vokalist.

Arrangørkorpset velger et fellesnummer som alle deltar i til slutt.  I år har Sande og Mosserød Foreldrekorps valgt seg  «Officer of the Day March», som avslutningsnummer.

Arrangementet i forum på Sandefjord videregående skole (SVGS) begynner klokken 15.30, det er åpent for alle og gratis. De som ønsker kan få kjøpt kaker, kaffe og brus.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.