Etter en unormalt tørr vår og sommer, har slusene for alvor åpnet seg over Sandefjord og store deler av Sør-Norge i høst.

I september hadde vi i Sandefjord ifølge Yr.no 12 nedbørsdøgn, og det falt nærmere 150 millimeter regn over byen vår. Det er mer enn 30 millimeter mer enn normalen.

For oktober viser statistikken foreløpig 13 nedbørsdøgn og over 140 millimeter med regn. Også det er over normalen for en oktober-måned.

Om du er lei av regnværet og drømmer deg tilbake til fine dager hvor du kjenner varmen fra sola i ansiktet, så har Meteorologisk institutt (MET) nå altså gode nyheter.

Det vil si: Først må du forvente en ny dose nedbør fredag kveld. Men lørdag ser ut til å bli en meget fin dag i Sandefjord.

– Varm helg i vente i Sør-Norge, men hvor varmt blir det? Trolig over 15 grader noen steder, men skydekket og det skiftende været blir avgjørende for om det bikker 15 grader eller ikke, skrev MET på Twitter torsdag.

Og fredag morgen ser det lovende ut for Sandefjord. Det ventes altså strålende sol i flere timer, og temperaturen vil snike seg opp mot både 14 og 15 grader utpå ettermiddagen.

Også søndag ser ut til å by på litt sol og godt med plussgrader. Om du hadde håpet på flere slike dager, så ser det ut som om meteorologene har dårlige nyheter til deg. For utover i uka blir det mer gråvær og nedbør.