Gå til sidens hovedinnhold

Vi må handle, evakuer barna fra Moria nå!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mens vi her hjemme i Norge våknet opp trygge og varme i sengene våre, flyktet barna i Moria fra sine hjem. Om man kan kalle teltene de har tilbrakt barndommen sin i for et hjem. Mens de prøvde å forlate den overtente leiren ble de hindret av fascister som ville etterlate dem til flamme havet.

Av politi som var mer opptatt av å hindre dem å komme seg til turistperler et menneskeverd. Barna i Moria ble nok en gang sviktet, men vi kan hjelpe dem, vi kan ta imot de barna som nå mer enn noen gang trenger et nytt hjem.

Det er på tide at vi står opp, åpner øynene for alt som skjer der ute, tar av oss skylappene og tar innover oss at menneskene på flukt, de er mennesker de og. Vi må ta ansvar for barna i Moria, vi må ta det ansvaret som en av verdens rikeste nasjoner, det vår plikt.

Det er vår plikt å hjelpe dem som ikke har vært like heldige som oss. Som ikke vant livets lotteri, og dessverre ble født inn i et liv på flukt. Norge kan ikke sitte å vente på at andre land skal handle, det har vi ikke tid til.

Forholdene var allerede uutholdelig inne i leiren men nå har man ikke engang tak over hode. Norge er et land med en stolt historie for internasjonal solidaritet, den stoltheten må vi igjen hente fram.

Vi må evakuere barna fra Moria nå!

Kommentarer til denne saken