Krigen i Ukraina opptar oss alle, og mange tror at vi er trygge og at vi er langt unna. Men NEI, dette er vår krig, og Ukraina kjemper for oss alle. Jeg mener regjeringen må gjøre mer for å støtte Ukraina.

Det blir mer og mer klart at Putin er en aggressiv diktator, og ingen kan forutse handlingene hans. Jeg mener at Putin ikke respekterer Norge som naboland da han spionerer på oss og han trakasserer oss militært. Det virker klart at han er grådig på Norges naturressurser. Så vi må ikke la ham vinne denne krigen. Da kan naboland bli neste steg. Jeg vil si dette er vår krig.

Fra et humanitært synspunkt må vi ikke la Putin gjøre i Ukraina hva han har gjort i Syria ved å følge Den brente jords taktikk. Han bombarderte byer uansett hvem som var der.

Jeg er fra Aleppo i Syria og har sett hva han gjorde der. Jeg har sett hvordan en stor blokk kan forsvinne på et øyeblikk. Jeg har sett brente barnekropper på gaten, og deres eneste feil var at de var født der.

Putin bryter alle internasjonale lover og menneskerettigheter, han er egentlig et monster.

Jeg mener og håper at vi alle må stå sammen mot Putin og ikke la Ukraina være alene i denne vanskelige tiden. Derfor mener jeg regjeringen må øke støtten av våpen og penger til Ukraina.