Klassen min har nettopp vært på leirskole, men det var bare fra mandag ettermiddag til torsdag formiddag mens de andre skolene vi var sammen med (Lusetjern og Barkåker) fikk være der til fredag. Slik var det ikke før! Dette ønsker vi at politikerne i kommunen må vurdere på nytt.

Vi var en del av Stokke kommune før sammenslåingen, da måtte hver skole samle inn penger til og betale selv for leirskole. Elever og foresatte måtte jobbe for de pengene og spare opp. Etter vi ble en del av Sandefjord kommune fikk vi leirskolen gratis av kommunen, men det var bare gratis i tre døgn+ hjemreise. Vi fikk ikke lov til å bruke de pengene vi hadde spart opp til og betale for den siste dagen selv.

Brennabus ledelse fortalte oss at det koster 400 kr mer for å bli der et døgn til, som er det vanlige. Vi er den eneste kommunen Brennabu har avtale med som ikke får være på leirskole mandag-fredag, hvordan tror dere det føles? En annen ting som er vanskelig å forstå, er at vi på Vennerød ikke kjørte buss sammen med Barkåker skole, som skulle opp samme dag. Om de ansvarlige i kommunen hadde ordnet felles transport opp, kunne vi spart flere tusen kroner. Kroner vi kanskje kunne brukt på å være der en dag til?

Vi har gledet oss i mange år til dette som skulle være et minne for livet, men det er føles urettferdig at kommunen ikke prioriterer slik at vi kan få en hel uke med opplevelser. Det er mye press på å lære i sandefjordskolene, og politikerne har høye mål for oss elever. Vi trenger derfor at det prioriteres at vi skal ha positive opplevelser og lære på andre arenaer, for å holde motivasjonen oppe.

Da vi skulle dra på torsdag, skulle noen av de andre til alpinbakken rett ved siden av leirskole området. Vi gikk glipp av diskoen på torsdag fordi vi måtte hjem. Mens vi skulle til og sette oss i bussen, så vi de fra den andre skolen gå mot de spennende og lærerike aktivitetene som varte resten av uken. Vi fikk venner fra de andre skolene, og de syntes det var trist at vi dro på torsdag og ikke fredag. Selv om vi ikke kan dra på leirskolen igjen, unner jeg andre denne muligheten til å ha fire hele døgn på leirskolen som de kommer til å huske hele livet.

Takk til Brennabu som har vært veldig flinke til å lære oss opp, og vi har opplevd mye selv om vi ikke var der så lenge. Vi gikk på ski, syklet, sparket, lærte om gamledager, slipte stein, spiste god mat og lekte leker. Nå oppfordrer jeg politikerne til å vurdere denne ordningen, slik at andre elever kan få med seg hele leirskoleoppholdet og alle de gode tingene som følger med.