Jeg vil fortelle deg en historie, om et treningssenter midt i gamle Vestfold. Langs Vestfolds hovedpulsåre, noen hundre meter fra E18, midt i et yrende næringsliv på borgeskogen, ligger en liten oase av nestekjærlighet og samhold.

De kan kanskje virke litt skumle, disse store bamsene som teller treningen sin i tonn. De er ikke like skumle når noen har med seg en 5-åring, og ingen av dem løfter noe som helst. De er fryktelig opptatt med å leke stiv heks.

Drar folk inn i fellesskapet

Du har kanskje sett Kikki dra store lastebiler og fly på TV, men visste du at det hun er aller best på, er å dra folk inn i fellesskapet? Verdens sterkeste bestemor, er verdens mest inkluderende hønemor.

Det er ikke alle treningssenter hvor verdensmestere og verdensrekordholdere trener side om side med dem som først må lære seg hvordan man i det hele tatt utfører løftet. Det er heller ikke alle verdensmestere og verdensrekordholdere som setter av fridagene sine til å lære nybegynnerne hvordan.

Mista nabogymmet lokalene sine? Vel, vi har sikkert noe å lære av dem, selvsagt kan de komme til oss. Vi lager plass!

Ikke skummelt

Synes du det er litt skummelt å dra på trening der veldig spreke menn løfter veldig tunge vekter? Vi driver ikke med skummelt, men veldig spreke menn donerer penger til sykehusklovnene hvis du blir med og fullfører treningsprogrammet deres. Også deler de, så hvis du vil bli like sprek, så må du bare ta dem i den utstrakte hånda, og bli med på turen.

For resten av verden, er det Borgeskogen treningssenter. For oss er det en liten familie vi kjenner som B30. For oss er en nedstenging en nedstenging av det sosiale nettverket vårt. Vi forstår hvorfor, men vi synes det er trist likevel. Når du hånlig legger ut om hvor innmari gratis det er å gå tur i skogen, eller ta push ups på verandaen, blir det enda litt kjipere.

Gå en tur?!

Ikke bare er det enda en bekreftelse på at enkelte toppidrettsutøvere på ingen måte tas på alvor. Du ville aldri fortalt håndballandslaget at de kunne gå tur med hunden, eller løpe seg en tur ute. Ingen ville fortalt Jogaug at hvis det er så farlig at man ikke får trent, kan hun godt komme å ta inn veden din for deg. Det er like absurd å be en styrkeidrett-, eller muskelidrettsutøver om det samme.

Men like fullt, føles det som et ekstra stikk at man liksom ikke skal synes det er så viktig å få trent. For mange er det nettopp det, og vi savner hverandre. Det er ikke sixpacken vi sørger over, det er B30-familien.