I flere uker har det vært usikkerhet rundt framtiden til en rekke SF spillere, blant andre Martin Kreuzriegler, Kristoffer Normann Hansen og Vidar Ári Jonsson.

Trioen leverte meget godt i Eliteserien i fjor, og Sandefjord Fotball signaliserte tidlig til de tre at de hadde et ønske om å skrive ny avtale med alle tre.

SF-sjef, Espen Bugge Pettersen, fortalte i forrige uke at de to sistnevnte fikk tilbud i fjor sommer. Det takket de nei til, og siden har det vært lite dialog rundt en ny avtale mellom partene.

Klubben har hatt et håp om at ting kunne snu. Men nå tyder det meste på at alle tre glipper for SF.

– Har alternativer

– Jeg har hatt litt dialog med Martin siden sesongslutt. Kristoffer og Vidar har det vært lite eller ingen dialog med, sier SF-trener Hans Erik Ødegaard.

SB er kjent med at klubben i romjula hadde et godt håp om at i hvertfall Kreuzriegler kunne komme til å signere ny kontrakt. Nå går treneren langt i å bekrefte at det neppe skjer likevel.

– Dialogen med Martin har vært ryddig og fin. Han har fortalt til meg hva og hvordan han har tenkt. Han har prestert godt for SF, så han har jo andre alternativer også. Sånn er det med disse. Det er ganske mange hos oss som leverte en god sesong i fjor. Når kontrakten da går ut, så ser de seg om etter muligheter til å prøve seg andre steder. Vi er en av de minste klubbene i Eliteserien, og vi er trolig den klubben som kan betale dem minst. Da er det god timing for disse til å se seg om etter nye utfordringer, og det har jeg full forståelse for, sier Ødegaard.

– Planlegger uten dem

Etter noen uker ferie samles SF-troppen igjen kommende mandag. Da venter årets første treningsøkt og en del medisinske- og fysiske tester.

– Vi forventer ikke å ha de tre her på mandag, sier SF-treneren, før han legger til:

– Vi som klubb kan ikke sitte å vente og dermed bli satt sjakk matt. Vi har derfor planlagt uten dem i ganske lang tid nå.

I klartekst betyr det at Sandefjord Fotball i vinter ønsker å signere èn ny stopper og to spillere til angrepet.

Ødegaard er klar på at han har full forståelse for at de tre spillerne ser seg om etter nye utfordringer. Men han er langt i fra sikker på om det er best for karrieren deres nå.

– Økonomisk så er nok gresset grønnere på den andre siden. Men fotballmessig tror jeg at det for flere av dem hadde vært best å fortsette i Sandefjord. De hadde en god utvikling her i fjor, og jeg tror flere av dem hadde hatt godt av å bli her ett år til. Men det er alltid en totalpakke i fotballen, og det skjønner vi også, sier SF treneren.

(saken fortsetter under faktaboksen)

Status spillere på utgående kontrakt:

 • Brice Wembangomo (forsvant til Bodø/Glimt)
 • Martin Kreuzriegler (er ønsket med videre)
 • Henrik Falchener (har takket nei til ny kontrakt)
 • Amer Ordagic (signerte ny toårs kontrakt)
 • Zé Eduardo (fikk ikke ny kontrakt)
 • Moussa Njie (fikk ikke ny kontrakt)
 • Alexander Ruud Tveter (har signert ny toårs kontrakt)
 • Chuma Anene (fikk ikke ny kontrakt)
 • Erik Brenden (fikk ikke ny kontrakt)
 • Vidar Arì Jonsson (er ønsket med videre)
 • Kristoffer Normann Hansen (er ønsket med videre)

Avklaring denne uka

I forrige uke ble det som kjent klart at Alexander Ruud Tveter og Amer Ordagic begge har skrevet ny kontrakt med SF.

Sandefjords Blad har forsøkt å få både Normann Hansen og Vidar Ári Jonsson i tale den siste tiden. Islendingen har ikke besvart våre henvendelser, mens Normann Hansen har gitt beskjed om at han ønsker å vente med et intervju til ting er mer konkret.

Martin Kreuzriegler uttalte nylig til SB at han hadde hatt to fantastiske sesonger i SF. Men han ønsket da ikke å bekrefte noe den ene eller den andre veien.

– Det vil bli bestemt snart. Trolig i løpet av denne uka. Mer kan jeg ikke si om fremtiden min akkurat nå, sa østerrikeren tirsdag.

Hele intervjuet med Kreuzriegler kan du lese her: