– Jeg vil tro at alle våre gjester, som nesten fylte Andebu kirke, gikk hjem med en god julefølelse! skriver referent Solveig Rød Aadne til Sandefjords Blad.

Avslutningen av prosjektet var en julekonsert den 18. desember, ønsket av Andebu Menighetsråd.

– Prosjektet har vært et ledd i Andebu Skolers Musikkorps' drift i forhold til å rekruttere for å beholde de eldste i korpset, skriver Solveig Rød Aadne.

Det korpset ønsket å gjøre for å beholde de eldste i korpset, var å spille litt annerledes og «voksen» musikk.

Korpset håpet da at det straks ble mer interessant og utfordrende for de eldste.

Avslutningskonsert

Konserten startet fra orgelplassen i Andebu kirke, med «O Come All Ye Faightfull» utført med fire av korpsets eldste, Ida Nordheim Møyland på altsaxofon, Sara Marthine Aas på tenorsaxofon, Elina Overvik på trompet og Julia Jansen på trombone.

– Disse spilte med en nydelig, samstemt tone som satte «status» for resten av konserten, skriver Aadne.

Denne siste konsertert hadde en stor variasjon av de vanligste julesangene.

Innhold i konserten

I Opus One Big Band synger Cecilie Bjørklund.

– For anledningen hadde hun skaffet seg en solid forkjølelse, men stilte likevel sporty opp og sang «White Christmas» og «The Christmas song» med en fin sound, skriver Aadne.

Men da Cecilie Bjørklund skulle synge siste melodi «When you wish upon a star» var det slutt på stemmen.

Hoveddirigenten i Andebu Skolers Musikkorps, Hanne Moen tok på fem minutters varsel over plassen til Bjørklund – og sang melodien på en utrolig fin og gripende måte, mener Aadne.

Aspirantene

Men da skolekorpset spilte «Bjelleklang/Jinglebells Rock» fikk også aspirantene, som fikk sitt instrument for tre måneder siden, prøve seg alene.

– Referenten ble meget emosjonell av å høre disse åtte-niåringene spille Bjelleklang, med en så fin og klar tone uten ett eneste pip eller sleivtone, skriver Aadne.