Gå til sidens hovedinnhold

Vil fire timers gratisparkering i sentrum gi deg parkeringsplass?

Artikkelen er over 2 år gammel

I Sandefjords Blad 5. juni skriver Liberalistene Sandefjord at de ønsker å utvide parkeringstiden på kommunale parkeringsplasser til fire timer og at disse plassene skal være gratis.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette kan nok for mange høres fristende ut. Stå parkert lenger og slippe å betale.

I samme åndedrag skriver de at de vil invitere private parkeringsselskaper til ytterligere utbygging i byen. Da blir det, ikke overraskende, veldig klart for Rødt Sandefjord hva Liberalistene ønsker: å sprenge kapasiteten i kommunal parkering, samt åpne opp byareal, slik at utenlandske private parkeringsselskaper skal tjene enda flere millioner.

Hvis du synes det er vanskelig å finne gratis parkeringsplass i byen i dag, vil det bli enda verre hvis Liberalistene får gjennomføre sin politikk. Hvis det er bekymring for folks lommebok som ligger bak, kan man jo undres over hvorfor de ikke skriver at de ønsker å bygge flere kommunale parkeringsplasser eller et kommunalt parkeringshus i Preståsen?

Folk er smertelig klar over prisforskjellen på Qpark eller Europark, og de kommunale plassene. At private parkeringsplasser i sentrum skal gjøre sentrum mer attraktivt enn gratisplassene på Pindsle og Skolmar, er heller tvilsomt.

Vi må til en viss grad akseptere biler i sentrum, men må vi tilrettelegge for at personer skal kunne kjøre rett til døra til butikken? Skal vi som samfunn tilrettelegge for at noen skal slippe å gå relativt korte avstander på egne bein, bør det i så fall være for de bevegelseshemmede.

Vi kan ikke med hver anledning tilrettelegge for bilistene på bekostning av gående, syklende og miljø. Hvis man overaksepterer biler i sentrum, blir sentrum verken pulserende eller levende.

Hva vil Rødt Sandefjord?

Med tanke på folkehelse, bymiljø og bevarelse av et levende sentrum er det behov for (minst) ett stort kommunalt parkeringsanlegg i nærheten av sentrum og fjerning av mange av gateparkeringene midt i sentrum, samtidig som man tilrettelegger for dem som ikke kan bevege seg så lett.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.