Smartembed:

Finner ingen URL

Annonsørinnhold fra


-Fikk endelig den hjelpen jeg trengte

Da Tirill (17) skulle begynne på ungdomsskolen, valgte hun å bytte skole. -På Mokollen lærte jeg å leve godt med min dysleksi og dyskalkuli.

For Tirill Farmen var det en stor utfordring å jobbe med skolefag. Med dobbeltdiagnosen dysleksi og dyskalkuli var det ingen enkel sak å finne seg til rette på skolen, og løsningen ble å prøve noe helt annet.

–Jeg hadde en venninne som var et par år eldre. Hun hadde slitt med de samme problemene, og skrøt veldig av den hjelpen hun hadde fått på Mokollen skole, en privat skole som drives i regi av Adventistkirken. Derfor følte jeg meg trygg på at også jeg ville få den hjelpen jeg trengte, sier Tirill, som i dag går på videregående skole.

–Etter de tre årene på Mokollen følte jeg meg godt rustet til å mestre et videregående skoleløp, sier 17-åringen.

People in nature, Natural landscape, Sky, Smile, Plant, Tree, Cloud, Happy, Agriculture, Hat

Livsglede og læring

Mokollen skole tar imot elever uavhengig av livssyn.

–Vi ønsker å skape livsglede og faglig og sosial læring, i et utviklende miljø, sier han, og snakker om hvordan personalet ved Mokollen skole ønsker å se hele mennesket. Skolen bruker SMART-metoden for å trene på sosiale ferdigheter, forteller lærer Kenneth Sørum.

Tirill Farmen har dobbeltdiagnosen dysleksi og dyskalkuli. Skolegangen på Mokollen gjorde henne rustet til å mestre et videregående skoleløp.

– Elevene våre skal kunne være på skolen med senka skuldre, det skal være et ålreit sted å være, og vi skal ha det litt gøy. Vi må skape trygge rammer for god læring, sier den engasjerte læreren.

Det er stort fokus på mestring og forventningsavklaring på skolen.

–Vi mennesker er gode på forskjellige ting, og man må huske at det også er mye god jobb og læring i prosessene. Alt kan ikke måles som resultat på en prøve, sier han. Skolens gode resultater viser at det funker.

"

Etter de tre årene på Mokollen følte jeg meg godt rustet til å mestre et videregående skoleløp.

Tirill Farmen , elev ved Mokollen skole

People in nature, Natural landscape, Flash photography, Head, Sky, Outerwear, Smile, Eye, Sleeve, Happy

Fysisk aktivitet og sosial læring

Som kroppsøvingslærer er Kenneth opptatt av at elevene skal finne glede i fysisk aktivitet.

–Vi gjør utrolig mye forskjellig. I tillegg til å være fysisk aktiv, bidrar gymtimene til å bygge klassemiljø, vennskap, og vi har det gøy.

Han forteller om lazertag med påfølgende bowling og biljard, klatrepark, trampolineland, høyt under taket, skøyter, dansing, og også friluftsliv.


-Det er givende å se når elevene treffer en aktivitet der de føler seg hjemme. Vi ser elevene skinne på hver sine arenaer, og det er kjempegøy når nye elever plutselig tar over lederrollen i de ulike aktivitetene, sier han.

  • Mokollen skole er godkjent for 80 elever
  • Pris pr. måned fra 1. - 7. trinn: 1 150,- (betaler for 10 måneder)
  • Pris pr. måned fra 8. - 10. trinn: 1 250 ,- (betaler for 10 måneder)
  • Skolen har søskenmoderasjon og man betaler kun for max 2 barn. Fra og med barn 3 er gratis.
  • Alle reiser og aktiviteter, inkludert utenlandsturer, er inkludert i skolepengene.

Dette er Mokollen skole

Lær mer om skolen og få en uforpliktende omvisning

Personlig vekst

Også foreldreparet Helle Svanberg og Stine Jacobsen er svært fornøyd med skoletilbudet som gav sønnen deres en ny opplevelse av skolehverdagen.

–Det som var viktig for oss da vi vurderte ny skole, var trygghet og fokus på læring, sier Stine, som hadde hørt om Mokollen gjennom koret hun sang i.

Å først etablere en grunnleggende trygghet, for så å legge på det faglige etterpå, opplevde de som en utrolig bra strategi. De ønsket fra starten av å ha et tett samarbeid med skolen.

–Vi har fått lov til å være delaktig, og vi har virkelig følt at de ansatte har respektert oss som foreldre, og sønnen vår ble en stolt og trygg elev med gode karakterer, sier Helle og Stine.  

På spørsmål om hvordan det var å se sønnen sin vokse i seg selv på den måten, svarer de samstemt: Det betyr alt!

  • SMART oppvekst skal bidra til robuste barn og unge som takler det livet byr på i medgang og motgang.
  • Bygge fellesskap der ALLE opplever tilhørlighet, livsglede og håp.
  • Setter verdier og prinsipper (styrkefokus, medvirkning, anerkjennelse, relasjoner og trening) i bevegelse.
  • Trening på opptredener og handlinger i alle våre mellommenneskelige møter.

Dette er SMART oppvekst

Spennende undervisning

Kenneth er opptatt av å gjøre undervisningen relevant og dagsaktuell.

– I et tverrfaglig prosjekt i samfunnsfag og matte, brukte vi TV-programmet Luksusfellen i forbindelse med privatøkonomi. Da måtte elevene undersøke leiepriser, hvor mye det er vanlig å betale i forsikringer, billån, matbudsjett osv, forteller den engasjerte læreren.

Han tror det var en del elever som fikk en aha-opplevelse når de regnet ut prisen på en halvliter brus på vei til skolen i løpet av tre år, og også forskjellen på å handle brusen på bensinstasjon kontra dagligvare.

På skolen er de opptatt av å bruke ulike undervisningsmetoder, og de prøver å ha undervisning som appellerer til både syn og hørsel.

– Elevene har tilgang på topp digitalt utstyr, og leverer oppgaver både som podcast og radioinnslag. Vi har rollespill, gruppeoppgaver og selvfølgelig også litt vanlig undervisning, forteller Kenneth.

Fornøyd med valget

Med små klasser er lærertettheten på Mokollen stor, og for Tirill ble tilgangen til lærerhjelp avgjørende.

– Jeg følte at de tok seg tid til virkelig å vise og forklare, helt til jeg skjønte oppgaven.

I tillegg var det muligheter for å jobbe i mindre grupper, noe Tirill syntes var veldig givende.

På Mokollen er det nye turer hvert år. I syvende klasse er det tur til Langedrag, i åttende er det basecamp i Lillehammer med blant annet hundekjøring, i niende er det leirskole på Sørlandet, og i tiende er det besøk på Tyrifjord videregående skole.

For Tirill var de mange turene blant høydepunktene på skolen, og favoritten var språkreise til Barcelona.  

- Det er jo noen som har lurt på hvor mye kristendom man lærer, og om man blir påtvunget religion, men det stemmer absolutt ikke. Mokollen har betydd utrolig mye for meg, og jeg angrer slett ikke på skolevalget, avslutter Tirill Farmen.

Lær mer om skolen og få en uforpliktende omvisning