Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Her er vårens trender!

Annonse fra Hvaltorvet

Endelig er sola og våren her for fullt. Hvaltorvet gir deg vårtrendene for herremote og interiør!

Hvaltorvet har de en klar formening om hva som er "hot or not" - enten det kommer til mote eller interiør. Herremotebutikkene Ødegaard og Brandstad kombinerer kreftene sine for å vise hva som er vårens mote, mens Tilbords og Kitch`n får slippe til med det nyeste innen interiør. 

Elegante kombinasjoner

For å sørge for å hele tiden være trendy i hjemmet, er det ifølge Jeanett på Tilbords viktig å ha noen klassiske perler som aldri går av moten. Silver Paisley er et perfekt eksempel: 

– Det er et servise som er tidløst med sin varme hvittone. Det lar seg kombinere med det meste, som er en fordel når et bord skal dekkes opp, sier Jeanett. 

Da blir det nemlig forholdsvis enkelt å leke med andre farger i tillegg, som for eksempel en lekker mintgrønn vase fra Kähler Hammershøi. 

Nettet bestemmer

Ruth på Kitch´n følger nøye med på trendene. – Bloggerne har ganske stor påvirkningskraft, så de er absolutt en viktig trendsetter for tiden. Maskulint er inn nå, og blått er vårens trendfarge, sier Ruth. 

Av trender og nyheter hos Kitch´n, er det særlig to produkter Ruth har forventninger til.

Rosendahls Bjørn Wiinblad er kjent av mange fra før, motivene og ansiktene hans kommer i en ny drakt nå i vår, smiler Ruth. 

Fra i vår blir også Kitch´n forhandler av Smeg, noe Ruth gleder seg veldig til. 

Trendy brett

Brandstad og Ødegaard er forholdsvis samstemte. I år handler det om detaljene: 

– Hvordan du bretter buksa har betydning for hvor trendy du er, smiler Thor Magnus Lohne på Brandstad. 

I tillegg er tilbehør viktig. Klokke, hatt, tørkler, armbånd - alt er med på å løfte antrekket. Men det starter likevel med god kvalitet i tøyet: 

– Mange plagg kommer nå i lin og bomull, gjerne også i kombinasjon - det blir svært behagelig nå når sola endelig begynner å varme. 

I tillegg er plagg med "print" en inn-faktor. Med en tøff blazer til å komplementere, er Sandefjordmannen klar for våren!

Redaksjonen i Sandefjords Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet