Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

– Jeg har aldri vunnet noe sånt!

Annonse fra Bohus Larvik

I november vant Josefine et juledekket bord i en konkurranse arrangert av Bohus Larvik. Se hvor glad hun ble da hun fikk premien!

Premien med en verdi på over 9 500 kroner fant endelig veien til Josefine. Men for Ida Fure Helseth på Bohus Larvik var det ikke nok å bare overrekke blant annet et servise fra Magnor ogbestikk fra Halvor Bakke. Selvfølgelig måtte det også dekkes opp! 

– Jeg tok med Vibeke hos oss, som er en beste vi har til å dekke bord, smiler Ida.

Bohus Larvik

Løkka 6

3271 Larvik

Telefon: 33 13 49 70

Kontakt: larvik@bohus.no

Service: ghl@bohus.no

Ikke spar på noe!

Ekspertene deler gjerne rådene sine. Vibeke er opptatt av balanse i bordet. Det handler om å posisjonere både lys, blomster og andre dekorasjoner jevnt over hele bordet. Blant annet er det viktig å tenke på symmetri når det gjelder høyden på dekorasjonene for å unngå et rotete inntrykk. Når det overordnede er på plass, er det også viktig å tenke på detaljene. Selve hovedpoenget med å legge litt ekstra i dekorering er klart for Vibeke: 

Det gøye med oppdekking er å gjøre stas på gjestene. Jeg pleier å tenke at alle gjestene skal føle at akkurat sin plass på bordet har blitt pyntet, sier Vibeke. 

Ida er på sin side opptatt av at et julepynta bord skal være MYE. 

– Kjør på med mye servise, glass, og dekorasjoner basert på blomster og andre gjenstander fra naturen. På et juledekket bord skal det IKKE være plass til maten, smiler Ida. 

Ida er også forkjemper for å blande nytt med gammelt. 

– Da blir akkurat ditt bord unikt, også gleder du kanskje din mormor med å ta frem servise du i sin tid fikk av henne, sier hun. 

– Hatt et tøft år

Når Josefine kommer inn for å se det ferdige resultatet klarer hun ikke å holde tårene tilbake. 

– Dette var utrolig fint, og jeg har ønsket meg akkurat det serviset og bestikket, utbryter hun. 

Etter å ha kommet seg litt utdyper hun hvorfor reaksjonen ble så kraftig. 

– Jeg har hatt et veldig tøft år, og trengte virkelig denne oppmuntringen, smiler Josefine. 

Med seg i den tøffe tiden har blant annet søsteren og venninnene hennes stått henne nær. Nå er det de som det skal vartes opp for. 

Redaksjonen i Sandefjords Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet