Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Skjem bort bruden før den store dagen

Annonse fra Color Line

Dato for den store dagen er satt og det blir noen hektiske måneder fremover med tanke på planlegging. Benytt sjansen og ta med bruden, venner eller kjæresten på SPA- luksus i Strømstad!

Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 18:00
Lørdag: 09:00 – 15:00
Søndag: 09:00 – 18:00
Helligdager: 09:00 – 17:00

En solfylt dag, med måkeskrik og bølgeskvulp. Color Line seiler ut fra Sandefjord, med dere komfortabelt plassert på dekk. Hånd i hånd med din kommende brud eller brudgom eller omgitt av gode venner. 

Alle bekymringer for bryllupet skylles vekk mens båten frakter dere gjennom den idylliske skjærgården og ankommer koselige Strømstad.

Her sjekker dere inn på Strømstad Spa & Resort, et moderne hotell med Skandinavias største spa. Hotellet ligger vakkert til i sjøkanten og byr på minneverdige opplevelser. 

Uansett om du reiser sammen med bruden, vennegjengen eller kjæresten frister det med et besøk på spa- avdelingen. Her kan dere nyte livet i saltvannsbasseng, boblebad, utestamp, steamrom eller snøbad. Strømstad Spa & Resort tilbyr også en rekke behandlinger, som passer for både par og vennegjengen.

Hotellets restaurant ligger fantastisk til bare ti meter fra havkanten, med nytt, lekkert og elegant interiør. Her inntas velsmakende måltider og noe godt i glasset.

Nesten alle rommene har havutsikt og er innredet i lyse og friske farger. Stemningen er avslappet og romantisk, og sammen nyter dere den lyse sommernatten mens dere teller ned til den store dagen.

Velkommen om bord til en romantisk reise! 

Color Line

• Color Line er Norges største rederi i internasjonal passasjer- og godstrafikk til og fra Norge, og blant Europas ledende rederier innen nærskipsfart.

• Selskapet opererer seks skip på fire linjer mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

• Vi har cruise på ruten mellom Oslo og Kiel, transport på rutene mellom Larvik og Kristiansand til Hirtshals og transport og shopping på ruten mellom Sandefjord og Strømstad.

• I tillegg til person- og godstransport driver Color Line konferanse og messer, hotelldrift, restauranter, butikker, underholdning og turproduksjon.

• Selskapet sysselsetter cirka 2 350 årsverk i fire land.

• Vi er det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken i regelmessig trafikk til og fra Norge, med skip registrert i norsk skipsregister og med norsk eierskap samt norsk hovedkontor.

• Color Line transporterer årlig nesten fire millioner passasjerer.

• Color Line bygger verdens største plug- in hybrid skip. Skipet settes inn på ruten mellom Sandefjord og Strømstad, og skal være klar til høysesongen i 2019. 

Redaksjonen i Sandefjords Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet