Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Trenger du hjelp til planlegging av den store dagen?

Annonse fra Matlykke

Bryllup er en stor begivenhet – kanskje den største i deres liv! Matlykke leverer 3- retter, klassiske snitter, tapas, koldtbord og kaker til den store dagen.

Adresse
Torggata 18, 3210 Sandefjord

Åpningstider
Mandag – fredag: 09:00 – 16:30
Lørdag: 10:00 – 15:00

Både under planleggingsfasen og selve bryllupsdagen er det mer enn nok å tenke på. Da er det greit å vite at vi tar oss av maten slik at dere kan ta dere av gjestene. 

Viktigst av alt: Dere kan nyte den stor dagen – vel vitende om at velsmakende retter serveres i tide og at glassene alltid er fulle.

Vi har smak for god mat og leverer alt fra snitter, hovedretter, koldtbord, tapas, grillmat, desserter og kaker.

Noen ganger må gjestene også vente litt i selskapslokale før brudeparet gjør sin entré, og da er det greit å ha litt fingermat eller kanapeer samt drikke som gjestene kan nyte. Våre forretter er lette, smakfulle og bidrar til å sette rammen for den totale matopplevelsen. Det er viktig at dere velger en forrett som harmonerer med måltidet. Matlykke tilbyr også smakfulle oster, skinker og pølser fra Norge, Italia, Spania og Frankrike, som egner seg på dessertbordet.  

Koldtbord er blitt mer og mer attraktivt for et bryllup. På menyen står de tradisjonelle rettene, som roastbeef, kyllingbrød, rekekabaret, eggerøre og salater.

Matlykke er også behjelpelig med lokaler til den store dagen. Vi samarbeider med Fritzøe Gård Golfklubb. Her får du en komplett pakke slik at dere ikke trenger bekymre dere for den store dagen.

I vår trivelige kafé kan du sitte og kose deg med god, hjemmelaget mat fra vår varierte disk. Hvorfor ikke ta turen innom med venninnegjengen slik at dere kan planlegge bryllupet over noen velsmakende retter?

Matlykke hjelper dere med å planlegge den store dagen! 

Matlykke

• Matlykke leverer klassiske snitter, smørbrød, koldtbord og kaker.

• Vi leverer også tapas, annet spennende, utradisjonelt, 2 retter, 3 retter, fingermat, grill og mye mer.

• Ønsker du å feire brylup, konformasjon, jubileum eller andre selskap så har Matlykke lokaler til disposisjon hos Fritzøe Gård Golfklubb. Hos oss kan du bestille en komplett pakke.

• Matlykke tilbyr smakfulle oster, skinker og pølser fra Norge, Italia, Spania og Frankrike.

• I kafeen på Matlykke kan du sitte og kose deg med god, hjemmelaget mat fra vår varierte disk.

Redaksjonen i Sandefjords Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet