Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Malerglede i 30 år

Annonse fra Malermester Roar Pindsle

Malermester Roar Pindsle har satt farge på hverdagen hos befolkningen i Sandefjord i snart 20 år. Solid fagkompetanse, rask responstid og utføring og kvalitetsarbeid er nøkkelen til suksessen.

Malermester Roar Pindsle

Adresse
Øvre Lasken vei 28, 3221 Sandefjord

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 16:00

– Jeg har 30 års erfaring fra bransjen, og valgte å starte opp for meg selv i 1999. Nå flytter vi inn i nye lokaler, og ser frem til å feire 20 år i 2019, sier Roar Pindsle.

Den muntre malermesteren gjorde sitt inntog i bransjen som 17-åring da han begynte hos Fargerike Bjørvik. Her gikk han stegene, og først etter 11 år tok han steget videre. Da innen gulvlegging hos Murmester Ingar Solberg, hvor han ble i 3,5 år.

Med en stor dose erfaring og kompetanse innen alle deler av malerfaget, gikk det ikke lang tid før oppdragene strømmet inn. Med over 30 års fartstid i bransjen ved firmaet hva som skal til for å få jobben gjort riktig og hurtig. Med best mulig kvalitet!

- Vi påtar oss alle oppdrag innen maling, tapetsering og gulvlegging. For oss er alle kunder like viktige, enten de er små eller store, private eller næring, sier Pindsle. 

Roar Pindsle er godt fornøyd med å sette farge på hverdagen i Sandefjord og omegn (Foto: Svein Hansen)

Malermesteren ser frem til å ønske gamle og nye kunder velkommen inn i nytt lokale i Øvre Lasken vei 28. Her er det kombinert kontor og lager, på 130 m2.

– Jeg har lett etter rett lokale i over et år, og nå er det endelig i boks. Hit kan kundene komme for en faglig prat, tips og råd om farger, og en kopp kaffe, smiler Pindsle.

Malermester Roar Pindsle påtar seg alt av maleroppdrag i Sandefjord og omegn. Kundekretsen består av private, næringsdrivende og kommunale.

De har akkurat ferdigstilt 20 boliger i Sandefjord, jobbet på Komplett Arena og i den gamle brannstasjonen er det 17 nymalte leiligheter samt fellesområder.

– Jeg har vel aldri hatt så mange oppdrag utendørs som i sommer, smiler Pindsle.

Det er ingen tvil om at flere og flere velger å sette bort malerjobben til profesjonelle. Pindsle legger ikke skjul på at det er et godt valg.

– Alle kan male, men det beste resultatet krever perfeksjon og riktig utstyr. Det er her vi kommer inn i bildet. Overlatt jobben til oss slik at den blir utført skikkelig. Samtidig får du tid til å gjøre andre ting, sier han.  

Simon er tidlig på plass og klar for dagens maleroppgaver! (Foto: Svein Hansen)

Malermesterens anbefalinger

I løpet av årene han har jobbet i bransjen har den drevne malermesteren sett trender komme og forsvinne.

– Det gikk i gråtoner enn lang stund, men det virker som trenden snur nå. Det går mer i grønnsoner, forteller han.

I mange tilfeller er huseier usikker på hvilke farger som vil egne seg best, både innvendig og utvendig. Det skal ikke mange grepene til for å endre et kjedelig rom til en trivelig oppholdsplass. Malerne hos Pindsle er nøye på å utføre et grundig forarbeid slik at resultatet blir som forventet. Pindsle forteller at i mange tilfeller må de bistå kundene med anbefalinger om farger og hvilken tapet som egner seg best i boligen. Deres styrke er å se helheten i et hvert malerprosjekt.

Når det kommer til tapet, som blir mer og mer moderne igjen, er det et utallig antall farger og mønstre å velge mellom slik at du oppnår den effekten du vil ha.

Timeplanen til Malermester Roar Pindsle er ganske tettpakket fremover. Han gjør sitt beste for at alle skal få hjelp, og anbefaler å starte planlegging av prosjektet i god tid.

– Jeg har sjelden et oppdrag for kunden bare én gang. Omtrent alle mine kunder bruker oss flere ganger. Første oppdrag er for eksempel maling av stue. Så kommer de tilbake igjen for utvendig maling eller gulvlegging. Det er jo veldig hyggelig, sier Pindsle fornøyd.

Han vektlegger at firmaet er et seriøst firma med godt rykte og at jungeltelegrafen er den beste reklamen de kan ha.

– Vi leverer ikke noe jeg som huseier ikke ville vært fornøyd med selv. Arbeidet vårt er grundig utført og kvalitetssikret så vi kan dra fra oppdraget med hodet hevet når vi er ferdige, understreker han.

Neste år feirer firmaet Malermester Roar Pindsle 20 år. De ser frem til å male Sandefjord og omegn i mange år fremover! 

Malermester Roar Pindsle

• Malermester som tar på seg alt av maleroppdrag i Sandefjord og omegn, både til private, næringsdrivende og kommunale.

• Med over 30 års fartstid i bransjen vet vi hva som skal til for å få gjort jobben riktig og hurtig med best mulig kvalitet.

• Vi har malerfaglig kompetanse og praksis innen alle deler av malerfaget. Vi har spesialisert oss innen ulike fagområder og arbeidslagene settes sammen etter hvilken kompetanse som etterspørres i det enkelte tilfelle.

• Vi utfører arbeid både på nybygg og ved rehabilitering.

• Vi har stor tro på god kommunikasjon mellom kunde og oss igjennom hele prosjektet!

• Vi er fleksible på alle jobber, og kan bistå fra A til Å.

• Vi har en solid fagkompetanse, og har rask responstid og utførsel uten at det går på bekostning av kvaliteten.

• Vår fleksibilitet og lange erfaring har gjort oss kapable til å ta på oss de mest utfordrende oppdrag.

• Dersom du velger oss skal vi gjøre vårt ytterste for at du får det du forventer og at vi har leverer et produkt og en tjeneste som du blir fornøyd med.

Redaksjonen i Sandefjords Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet