Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

BOHUS-IDA ER JULEFRELST!

Ida elsker julen. Så mye elsker hun den, at det første hun gjorde som daglig leder på Bohus var å stenge butikken på juleaften.

Annonsørinnhold i samarbeid med

JULETIPS: Ida har noen tips som fremkaller julestemningen.

– Favoritten må være nordnorsk julesalme, sier Ida på vei inn til jobb. Det er kanskje ikke så rart siden Ida opprinnelig kommer fra Hammerfest. Salmen begynte hun å høre på i september. Ida er nemlig så glad i julen at hun utvider julesesongen til å vare så lenge som mulig. Julelysene blir gjerne hengende til langt ut mot påske.

– Svigermor bor rett ved siden av oss, og hun er flau over hvor sen jeg er med å ta ned julelysene. Lysene skaper en god stemning på den mørkeste tida av året. Jeg elsker å kjøre hjem og se alle julelysene som henger rundt omkring, smiler Ida.

Rett etter påske spurte Ida svigermor om de ville komme på juleaften.

– Det syntes hun var litt tidlig. Jeg tolket det som et ja, ler Ida. 

Tips til julemagi

Når Ida skal dele sine beste tips til julestemning, er det første hun tenker på musikk. I tillegg til den nevnte salma fra nord, er det særlig Kurt Nilsen som setter stemningen på vei til og fra jobb.

– Hvert år får jeg med meg en konsert med Kurt. Jeg må innrømme jeg gråter hver gang, sier Ida.

Det andre tipset Ida kommer med, er kanskje ikke så overraskende det heller. Start tidlig! Da gjør det ikke så mye om du ikke får så mye julestemning selve juleaften.

Tips nummer tre er like konkret. Slapp av! Du trenger ikke stresse så mye rundt, særlig hvis du kommer litt tidlig i gang med planlegging og prioritering. Ida må innrømme at hun setter bort julebaksten.

– Jeg kjøper alle kakene i butikken, og legger de i mine egne kakebokser. Jeg har fått litt ufortjent skryt opp gjennom, smiler Ida.

Det siste tipset handler om julegaver. Ida er opptatt av å tenke litt annerledes rundt hva som gis bort.

– Julegaver trenger ikke å koste så mye. Jeg liker å lage noen julegaver selv, og jeg synes også det er fint å gi bort for eksempel et julebesøk til noen man ikke har sett på lenge, sier Ida.

BEUNDRER TREET: Ida og Gunnar beundrer treet de har fått opp.

Plastjuletre er tingen

Ida har også noen juletradisjoner på jobb. En av de er å sette opp og pynte det fire meter høye juletreet som lyser for alle som kjører Elveveien. Hvert år gjør hun det sammen med Gunnar Holm.

Siden treet er over fire meter høyt, har duoen utviklet en teknikk slik at de kan montere kvister og pynte øverste delen av treet samtidig. Da slipper de å pynte toppen av treet fire meter over bakken.

– Før brukte vi en halv dag på å pynte treet, med denne teknikken sparer vi mye tid, sier Gunnar som også har plastjuletre hjemme.

I fjor kjøpte han et helt nytt juletre, det forrige hadde han hatt i nesten 20 år.

– Jeg sparer både penger og tid, også slipper jeg å dra inn masse små dyr i huset, sier Gunnar.

Ida er også tilhenger av et fint plastjuletre, men er minst like opptatt av hva man pynter det med:

– Det er viktig med mye julepynt! Og miks gjerne nytt med arvet og selvlaget, pynt med så mye som mulig, er Idas klare råd.

– Det eneste som mangler nå er julemusikk, Gunnar! Ida prøver å lure ut noen julesangstrofer, men lykkes ikke. Når juletreet endelig er oppe, får hun imidlertid et "God jul," fra Gunnar. Julemusikken må hun med andre ord finne et annet sted. 

Del artikkelen på Facebook