Annonsørinnhold i samarbeid med Vestfold Pukk & Sand AS

Hva er dette?

 
 

En knusende innsats for lokal utvikling

Det sprenges og knuses i pukkverket i Høyjord. Kvalitetsvarer fra Vestfold Pukk og Sand AS fraktes ut i store mengder til Vestfold og Telemark.

Annonsørinnhold i samarbeid med Vestfold Pukk & Sand AS

Vestfold Pukk & Sand AS

Atle Myhre er daglig leder av Vestfold Pukk og Sand AS og Myhre Entreprenør AS. Sistnevnte firma ble startet opp i 2000, under navnet Maskinentreprenør Atle Myhre, og tok sitt nåværende navn i 2012 da det ble et aksjeselskap.

– Pukkverket er blitt et positivt innslag siden vi nå kan levere egne kvalitetsvarer til våre kunder, både private, andre oppdragsgivere og entreprenører. Den tidligere eieren av pukkverket skulle gi seg, så det falt seg naturlig å kjøpe det opp slik at vi kunne utvikle konseptet vår, sier Myhre.

Han forteller videre at mye av produksjonen i pukkverket er støpesand, som selskapet er enerådende på i Vestfold som leverandør. De har egen leveringsavtale med Vestfold Betong.

Støpesanden som leveres er av høy kvalitet. 

– Fjellet det utvinnes fra er godt egnet til asfalt, noe som gjør varene ettertraktet. Vi selger mye til asfaltproduksjon så dette kommer til å bli et enda større satsningsområde for oss fremover, forteller Myhre.

I tillegg kommer produkter som singel, hagesingel, pukk, grøftepukk, veigrus, grovpukk, stein, sand og fyllmasse. 

Atle, Mathias og Andreas Myhre (fra venstre) på Vestfold Pukk & Sand

Unik steinmasse

Fjellet som utvindes her har, i motsetning til mange andre steder, en grå/blå farge. Dette scorer høyt hos mange, både private og entreprenører siden grå/blå er meget populært for tiden. Singelen passer utmerket i hager, gårdsplasser og oppkjørsler siden den går mer i ett med naturen enn singel i rødfarge.

Varene i pukkverket produseres etter standardfraksjoner slik at kundene kan velge hvilken størrelse de ønsker. Det er kort leveringstid; samme dag eller dagen etter. Selskapet kan enten levere varene eller du kan hente selv.

– Det er hektiske dager for oss, og vi har Vestfold som hovedområde. Men vi har også levert singel til kunder i Telemark. Det er lang transportvei, men moro, sier Myhre.

Det lå ikke akkurat i kortene at han skulle bli entreprenør og drive med utvinning av pukk og sand. Myhre er opprinnelig utdannet bilmekaniker, og omskolerte seg etterhvert til maskinfører og rørlegger med godkjenning for uterørlegging. Etter 20 år i bransjen har han ingen planer om å gi seg. Snarere tvert imot.

– Nå er vi fire ansatte, og vi er på jakt etter en erfaren og selvstendig maskinfører til, sier han.

Pukkverket leverer rundt 60 000 tonn. Det er egenrådig støpesand og natursand som passer meget godt til betong. Singelen og andre varer er CE-godkjente og brukes både til vei- og husbygging.  

– Vi har alle standard fraksjoner (varetyper) av alle typer singel og grus. Siden vi har vært så lenge i bransjen har vi bygd opp et godt navn og kundene vet at vi leverer både kvalitetsvarer og en god jobb i tide, sier Myhre.  

 

Selskapet har en rekke faste kunder samt mange oppdrag for Statens Vegvesen, offentlige etater og andre store og små entreprenører. Oppdragene inkluderer utbygginger på E18, riksveiutbygging og andre kompliserte oppdrag på hele Østlandet. Myhre Entreprenør AS har lang erfaring med alt fra små til store prosjekter.

Selskapene påtar seg oppdrag innen vann- og avløpsledninger, husdrenering, tett kloakk, planering av gårdsplasser, kantstein, steinmurer, klargjøring for asfaltering, tomter, garasjetomter, grøfte rensk, veibygging, skogsbilveier, drenering, pigging og sprengning av fjell, mobilknusing og sikting av fjell, grusing av veier og gårdsplasser og utvinning av pukk og sand.

De har sin egen maskinpark, men leier inn maskiner og utstyr ved behov. Her er ingen jobb for liten eller for stor.

Myhre er godt fornøyd med at timeplanen er full fremover, men understreker at det alltid er plass til nye oppdrag. Etter at Vestfold Pukk og Sand AS ble en del av selskapet har ikke arbeidsmengden og antall oppdrag blitt mindre.

For Myhre var pukkverket en knusende god investering! 

Vestfold Pukk & Sand AS

• Vi leverer støpesand, pukk, grus, veigrus og stein til private, kommuner og entreprenører i hele Vestfold.

• Vi har mobilt grovknuserverk og kan påta oss knuse oppdrag.

• Vi transporterer varer til både store og små kunder. Private kunder kan også hente varer selv.

• Vi har grått (grå/blå) fjell så singelen har en fin farge. Passer meget bra til gårdsplass eller som hagesingel.

• Produkter: Singel, hagesingel, pukk, grøftepukk, grus, veigrus, grovpukk, stein, sand, støpesand og fyllmasse. 

Del artikkelen på Facebook