Annonsørinnhold i samarbeid med Murmester Dag Arne Nilsen

Hva er dette?

 
 

Helstøpt fra A til Å

Det har gått med noen tusen kubikk betong siden Dag Arne Nilsen startet opp i 1986. I mer enn 30 år har firmaet sørget for et solid grunnlag for befolkningen i Vestfold.

Annonsørinnhold i samarbeid med Murmester Dag Arne Nilsen

Murmester Dag Arne Nilsen

– Jeg startet Murmester Dag Arne Nilsen i 1986 da jeg tok svennebrev i murfaget. I begynnelsen var det kun meg. Deretter utviklet ting seg raskt og i dag er vi 73 ansatte, inkludert avdelingen på Kongsberg, sier Dag Arne Nilsen.

Ryktet om de gode og seriøse murerne spredde seg raskt i området, og oppdragsmengden økte raskt. For å imøtekomme alle henvendelsene ble det ansatt flere, Dag Arne fikk mesterbrev og firmaet ble omdannet til aksjeselskap. I 2007 fusjonerte firmaet med velrennomert Murmester Odd Rui AS. Med denne fusjonen fikk firmaet tilført enda flere fagområder. I 2011 ble Murmester Olav Braut innlemmet, som tilførte firmaet ytterligere kompetanse. Murmester Brødrene Dahlen AS med seks mann ble innlemmet i 2018. Målet om en komplett murmesterbedrift er nådd. I dag er de Vestfolds største murmesterbedrift.

– Vi har kommet hit vi er i dag takket være hardt arbeid og gode medarbeidere. Det handler om å stå opp om morgenen og leverer kvalitetsarbeid. Vi går ikke på akkord med noe, sier Nilsen. Han legger til at firmaet vektlegger at alt arbeid skal være gjennomført skikkelig, og at de er nøye på å rydde skikkelig opp etter seg når jobben er ferdig. 

 

Viktig å rydde opp

I enkelte tilfeller har murerne kanskje vært litt for flinke til å rydde opp etter seg. Nilsen forteller at de mottok en telefon fra en lettere sint kunde som var opprørt forbi ingen hadde vært hjemme hos ham for å utføre jobben.

– Jeg fortalte ham at vi hadde vært der og jobben var utført etter avtale. Svaret hans var at ikke kunne se at vi hadde vært der, og da måtte jeg jo fortelle ham at var akkurat det som var planen, smiler Nilsen. Murerne hadde utført oppdraget, ryddet og støvsuget slik at stuen var like ren som da de ankom.

Slike detaljer verdsettes av kundene, enten det er private eller bedrifter. Her er alle kunder, små som store, like viktige. Jungeltelegrafen har spredd seg om den kompetente og serviceinnstilte murmesterbedriften.
I 2010 startet de også opp med egen avdeling på Kongsberg i samarbeid med PK-Hus.

Bedriften påtar seg alle oppdrag innen mur, flis, grunnmur, plate på mark, sprøytebetong, forskaling og betong, peis/pipe, skorsteinsrehabilitering og ovnsmontering.

Overalt i Vestfold står resultater av bedriftens vel utførte oppdrag: Kongsgårdsruinen, Signo, Tømmerholtåsen, Obos, Forsvarsbygg, Rødåsen og Løvøya, som for øvrig er med i Norges flotteste hjem.

– Vi har en rekke oppdrag på eneboliger hvor vi støper grunnmur, flislegger og monterer peis og pipe. I tillegg har vi en masse oppdrag på rehabilitering av bad hvor vi samarbeider med rørleggere og elektrikere. På den måten slipper kunden å koordinere de ulike håndverkerne. Vi står for dette, sier Nilsen. 

 

Den erfarne muremesteren understreker at de er en lokal bedrift, hvor kundebasen er private og bedrifter. Fru Hansen er like viktig som de store entreprenørene.

I tillegg til både nybygg og rehabilitering har bedriften mange oppdrag for Riksantikvaren. Nilsen er meget godt fornøyd med at lærlingen Lise Marie Sommerstad har bestått svennebrevet i murfaget med spesialkompetanse i ruinkonservering og gamle byggeskikker.

– Vi er opptatt av å ta inn lærlinger, og har to eller tre til enhver tid. Siden vi kan ha opptil fem lærlinger er vi alltid på utkikk etter flere. Hos oss er det også store muligheter for fast ansettelse etter bestått svenneprøve, forteller Nilsen.

Han understreker at det er viktig å holde faget i livet, og introdusere de unge til et spennende yrke. Bedriften satser hardt innenfor opplæring på yrkesskoler og har sendt sine lærlinger rundt på ungdomsskoler for å prate om hverdagen i bransjen. 

Vi har alt og kan alt – innen murerfaget!

Dag Arne Nilsen, daglig leder

Mor vet best!

Det lå nemlig ikke i kortene at Nilsen selv skulle velge denne karrieren. Hans mor jobbet på arbeidsformidlingen og da Nilsen var ferdig på handelsgymnaset spurte han sin mor om hva han burde velge.

– Bli murer, sa hun, for de har jeg aldri hatt inne her. De er ansatt lenge før de finner veien til meg her på arbeidsformidlingskontoret. Så jeg hørte på ho’ mor, ler Nilsen. Han angrer ikke på valget han tok.

- Mureryrket byr på varierte arbeidsoppgaver. Vi bruker mye tid på opplæring, og sender folkene våre rundt på de oppdrag innen ulik felt slik at de lærer noe nytt og utvikler seg. Dessuten er det jo gøy å se resultatet av det som starter som betong til slutt er et ferdig hus, legger han til.

Bedriften har også fokus på å følge med i utviklingen og holder seg oppdatert på nye produkter og metoder. De ansatte er stadig på kurs og har alle godkjenninger og sertifiseringer på plass. Samtidig ønsker de å vedlikeholde gamle håndverkstradisjoner – fra kalkpuss til puss på luftet kledning.

Nilsen slår fast at det er de ansatte som er selve grunnmuren i bedriften. Arbeidsmiljøet er godt og stabilt, og de samles ofte for sosiale sammenkomster. Det er få utskiftninger, og bedriften har en flott blanding av unge og eldre.

– Vi har noen som har jobbet hos oss i 30 år, og de har lang fartstid. Det sier jo seg selv at de trives hos oss, sier Nilsen fornøyd.

Da Nilsen startet opp i 1986 la han grunnlaget for en solid fremtid. Nå er drømmen ferdig støpt, og de ser frem til å være med på den lokale utviklingen i mange år fremover. 

I full gang på prosjekt Gartnerløkka

Murmester Dag Arne Nilsen

• Firmaet ble opprettet i 1986 av Dag Arne Nilsen.

• I dag er vi Vestfolds største murmesterbedrift.

• I 1998 ble firmaet godkjent for Sentral Godkjenning, og er nå kvalifisert i klasse 2 i Sentral Godkjenning.

• I 2007 fusjonerte firmaet med velrenommerte Murmester Odd Rui AS. Firmaet ble med dette tilført enda flere fagområder, og målet om å bli en komplett murmesterbedrift føles nådd.

• I 2010 startet Dag Arne Nilsen AS en avdeling på Kongsberg i samarbeid med Steffen Hope og PK-Hus.

• I 2011 ble Murmester Olav Braut innlemmet og innførte firmaet ytterligere kompetanse.

• Firmaet består i dag av 45 medarbeidere. 

• Avdelingen på Kongsberg har vokst til å bli 24 medarbeidere.

• Vi har alltid sett nytten av å følge med i utviklingen og forsøker å holde oss oppdatert på nye produkter og metoder. Samtidig forsøker vi å holde i hevd gamle håndverkstradisjoner – fra kalkpuss til puss på luftet kledning.

• På denne måten mener vi å kunne tilby våre kunder effektive og oppdaterte håndverkere, noe som kommer både kunder og firma til gode.

• Vi utfører oppdrag innen mur, flis, gulvstøp, grunnmur og plate på mark, forskaling og betong og peis/pipe, skorsteinsrehabilitering og ovnsmontering.

• Vi holder i dag til i Broen Næringssenter på Sem, utenfor Tønsberg. 

Del artikkelen på Facebook