Annonsørinnhold fra Bulkspesialisten AS

Hva er dette?

 
 

Kundeforhold uten riper i lakken

Skal du få jobben gjort må du gjøre det selv! Det fant Hans Berge ut da hans spesielle Porsche fikk en bulk. I dag er Bulkspesialisten en av svært få i landet som kan reparere bilskader uten bruk av lakk. Kundene kommer fra fjern og nær. Resultatet er at Berge og hans stødige håndlag betegnes ofte som "kunstner" og "trollmann"!

Annonsørinnhold fra Bulkspesialisten AS

Bulkspesialisten AS

Selv om Bulkspesialisten ble startet i 2008, har daglig leder Hans Berge lang erfaring innen biloppretting og lakkering. Med da han en dag fikk behov for å fikse sin egen spesielle bil, fikk han samtidig ideen om å starte et firma som spesialiserte seg på bulkfiksing uten bruk av lakk.

– Det hele startet med at min egen Porsche 928 fikk en bulk. Fordi den hadde en veldig spesiell lakk, måtte jeg bare finne en måte å fikse det uten å måtte lakkere, forteller Berge.

Han undersøkte litt rundt, men fant ingen som hverken hadde erfaringen eller utstyret. Det var da han bestemte seg for å lære seg den unike teknikken på egenhånd. Etter å ha tatt et spesialkurs i England, dro han hjem til Sandefjord for å øve.

– Jeg tok et kurs med en engelskmann som hadde drevet med lakkeringsfri bulkretting i 25 år. Han sa det var opp til meg selv hvor mye tid jeg ville bruke på å lære meg teknikken på egenhånd, sier Berge.

Selv om Berge har fagkunnskapen i orden, mener han det først og fremst er mengden egentrening som har vært avgjørende for at han har blitt god i det. Etter å ha vært i England skaffet han seg noen bildeler og dører som han øvde iherdig på, før han gikk løs på sin egen Porsche.

– Jeg fikset den ikke lett, men jeg fikset den. De fleste prøver 50-100 ganger før de finner ut det er for tidkrevende. Sannheten er at dette er et helt spesielt kunsthåndverk som du må gjøre det mer enn 1000 ganger før teknikken sitter, mener Berge.

Hans Berge er en "trollmann" når det kommer til lakkeringsfri bulkretting.

Si farvel til små sår, riper og skader

Teknikken han snakker om er PDR, som står for Paintless Dent Removal. På godt norsk hva vi kan kalle bulkretting uten lakkering. Teknikken gjør at du mye mer effektivt og tidsbesparende kan rette ut småbulker uten bruk av sparkel, pussing eller lakkering. Resultatet er at bilens karosseri føres tilbake til sin originale stand, for en betydelig billigere penge enn tradisjonell oppretting.

– PDR brukes i tilfeller hvor det er kun bulker, og ikke lakkskader. Besparelsen ligger først og fremst i at det ikke trengs lakkering etterpå. Reparasjonen er rask, og du slipper å bekymre deg for forskjell i farge og glans eller avflassing av lakkerte flater, forteller Berge.

I tillegg til lakkeringsfri bulkretting, utfører Bulkspesialisten såkalt "Smart repair" ved små sår, skader og riper. Hvis det i etterkant av bulkrettingen likevel er nødvendig å lakkere, vil de har rettet ut karosseriet med så stor nøyaktighet at det trengs minimalt med lakk og filler. Dermed beholder bilen i mest mulig grad sin originale stand.

– Vår store styrke er at vi har høy kompetanse på begge metodene. Jeg tror faktisk ikke det er noen andre i landet som mestrer å kombinere dem fullt ut. Det gjør oss unike, hevder Berge.

Jeg har ofte blitt beskrevet som en "kunstner" og en "trollmann". Selv ser jeg på det som et faglig presisjonshåndverk.

Hans Berge, Bulkspesialisten AS

Foruten spesiell fagkunnskap krever lakkeringsfri bulkretting riktig spesialutstyr. Berge kan fortelle at han bruker mye verktøy fra blant annet USA og Sør-Europa, som er spesielt utviklet for oppretting av skader etter haglstormer og liknende. Han også laget en del verktøy selv.

– Jeg bruker spesialverktøy som gjør det mulig å komme inn fra baksiden av bulken. Det kan være mellom vinduer og dørblad, fra undersiden gjennom bildøra eller andre veier. Det er en jobb som krever millimeterpresisjon, det er ikke noe å gå på. Gjør du feil kan det ende med at må du lakkere likevel, påpeker Berge.

 

Trollmannen fra Sandefjord

Bulkspesialisten har mange forskjellige kunder. Noen skal levere bilen tilbake fra leasing eller legge den ut for salg. Andre skal kanskje ha en spesiell bil på utstilling. Skadene skyldes ofte støt fra andre biler på kjøpsentere, ferjer eller andre steder hvor det er trangt. Noen har blitt kjørt på eller rygget på.

– Kundene kommer fra flere steder i landet. Vi har særlig mange kunder fra Grenlandsområdet, i tillegg til Sandefjord. Men vi har også kunder fra andre deler av landet, fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør, forteller Berge.

Berge blir ofte kontaktet av bilentusiaster med veteranbiler eller andre spesielle biler som de ønsker å bevare originalkvaliteten på. Felles for kundene er at de mer enn gjerne anbefaler Bulkspesialisten til andre.

– Jeg har ofte blitt beskrevet som en "kunstner" og en "trollmann". Selv ser jeg på det som et faglig presisjonshåndverk, sier han beskjedent.

Hos Bulkspesialisten får du livstidsgaranti på bulkretting uten lakkering. Det betyr at du beholder original garanti fra bilprodusenten, samtidig som det gir bedre kvalitet fordi du ikke gjør mer enn nødvendig. Du unngår også bonustap på forsikringen. Det er betydelig mer tidsbesparende enn andre metoder, og du kan spare fra 30 til 60 prosent mot å gjøre det på tradisjonell måte.

– Alle former for reparasjon er en kvalitetsforringelse. Du kan spare mye penger på å bruke litt tid på finne ut hva som er den beste løsningen. Jeg vil derfor anbefale alle om å kontakte Bulkspesialisten for å få vurdert om det er mulig å fikse skaden uten lakkering.

Oppfordringen kommer fra en litt over gjennomsnittlig tålmodig mann. Riktig nok ikke når det gjelder misfornøyde kunder – men dem er det forståelig nok ikke mange av!

Har du en fått en liten bulk eller ripe i lakken? Det kan være billigere å fikse enn du kanskje tror. Stikk innom, send inn bilde eller film av skaden til Bulkspesialisten! Trollmannen Berge får bulker og riper til å forsvinne!

Fordeler med lakkeringsfri bulkretting (Paintless Dent Removal)

• Du beholder bilens originale lakk.
• Du unngår forskjell i farge og glans.
• Du får livstidsgaranti på utført arbeid.
• Du beholder original garanti fra bilprodusenten.
• Du unngår bonustap på forsikringen.
• Du sparer 30 til 60% mot tradisjonell metode.
• Du får bilen tilbake innen kort tid

Bulkspesialisten AS

• Spesialist på bulkretting uten lakkering (Paintless Dent Removal).
• Utfører også Smart Repair med minimal bruk av lakk.
• En av landets ledende på sine fagfelt.
• Fornøyde kunder over hele Norge.
• Rask respons og kort leveringstid.

Del artikkelen på Facebook