Annonsørinnhold i samarbeid med Carlsen Fritzøe

Hva er dette?

 
 

Rykker ut med tommestokk

Her er 6 spørsmål du må ha svar på når du skal bytte vinduer.

Annonsørinnhold i samarbeid med Carlsen Fritzøe

- Mitt beste vindustips?

Tommy Meløy ved Carlsen Fritzøe i Larvik smiler lurt.

- Ring meg. Så kommer jeg ut på befaring og tar mål.

Tommy ser på klokka, reiser seg og tar med seg sitt viktigste våpen: Tommestokken.

Sommerjobb i 31 år

Turen bærer oppover langs vakre Numedalslågen. Helt opp til Farmen der Randi Oord Næss står på tunet, og er interessert i nye vinduer til hele våningshuset.

Det Tommy Meløy ikke vet om vinduer er ikke verdt å vite. I 44 år har han vært i bransjen. Siden 2005 i byggevarehuset som i dag er Carlsen Fritzøe, før det jobbet han i mange tiår på en trevarefabrikk.

- Det var en sommerjobb som varte i 31 år, ler han.

Liker å måle selv

Når det er større oppdrag, liker Tommy å måle selv. Det kan bli veldig dyrt å bestille vinduer i feil størrelse. Når han skrider til verket med tommestokken, følger Randi nøye med.

Husk å måle opp utendørs, ikke inne i huset.

- Når vi måler opp, måler vi alltid på utsiden av huset, forklarer den erfarne spesialisten.

De to har snakket sammen før også. Randi har vært hos Carlsen Fritzøe før for å snakke om vinduer. Du handler ikke 17 vinduer i et eldre våningshus på impuls.

- Jeg får god hjelp av Tommy. Han tar seg tid, har peiling og er troverdig. Når jeg spør om noe, svarer han ikke fordi han er ute etter å selge, men for å gi meg så god informasjon som mulig, forteller Randi.

Blir kald i nakken

Ved første øyekast ser vinduene til Randi fine ut. De er relativt nymalte på utsiden, men det er ikke det som er problemet.

Randi Oord Næss og Tommy Meløy.

- De er gamle og trekkfulle. Jeg blir kald i nakken når jeg sitter inne om vinteren. Mange er punktert, og de blir aldri reine.

Tommy nikker enig. Det er på tide å investere.

Vinduene til Randi er 35 år gamle. På den tida har det skjedd en revolusjon på vindusfronten. Å skifte vinduer er en investering i bedre inneklima og lavere fyringsutgifter.

Tommy er rett mann

Nå gjenstår det å finne ut akkurat hva slags vinduer man skal gå for. Da er Tommy rett mann.

- Jeg holder meg til Carlsen Fritzøe. Når jeg blir behandlet bra, kommer jeg tilbake, sier Randi.

Trenger du en gratis og uforpliktende vindussjekk? Besøk ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus eller bestill sjekk på vår hjemmeside carlsenfritzoe.no

Sjekkliste

Gå gjennom denne sjekklista når du skal bytte vinduer:

Hva passer til huset?

Velg vinduer som står i stil til huset. Det er estetisk fint og kan bidrar til at verdien på huset ikke forringes.

Økonomi

Vinduer koster, men i mange i tilfeller er det en investering som vil lønne seg i form av mange tusen kroner i lavere fyringsutgifter.

Lyd

Bor du på et sted med mye støy, bør du vurdere vinduer med god lydisolasjon. Du vil bli overrasket over hvor mye støy et godt vindu kan stenge ute.

Glad i inventaret?

I dag finnes det klare, solreflekterende glass som bevarer møbler og gulv slik at de ikke falmer. Be Carlsen Fritzøe forklare deg om vinduers U-verdi.

Ikke noe glad i å pusse vinduer?

Problemet er løst. I dag finnes det selvrensende vinduer.

- Passer spesielt godt til vinduer høyt oppe på veggen. Så slipper man å vaske vinduer med livet som innsats, sier Tommy.

Vedlikehold

Aluminiumsbekledde vinduer er svært populære, og passer til alle hus. Da slipper du å tenke på vask, vedlikehold og trevirke som forringes.

Carlsen Fritzøe

Hos Carlsen Fritzøe finner du vinduer som passer deg.
Del artikkelen på Facebook