Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Slik får du høststemning i stua

Vi er godt i gang med november - for mange den mørkeste måneden i året, og en tid hvor vestfoldingen bruker mye tid inne. Da passer det bra å få hjelp av Ida og Lisbeth til å lage lun stemning i stua!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Hvaltorvets interiøreksperter

Rommet er dekorert med artikler fra følgende butikker: 

- Tilbords

- Kid

- Princess

- Nille

- Buddy

- Kitch`n

- Kremmerhuset

– Der ser jeg den, utbryter Lisbeth og peker på en mørkeblå blomstervase. Stylistene fra Pene Rom, Ida Kongsli-Willumstad og Lisbeth Marian Kjørboe, er på interiørjakt på Hvaltorvet

De har fått i oppdrag å dekorere et tomt utstillingsrom på senteret. Ved hjelp av effekter som fåes i de forskjellige Hus&Hjem-butikkene på senteret, skal de blåse liv, personlighet og varme inn i det litt sjelløse rommet. Det er ikke en helt sjelden oppgave skal vi tro Ida: 

– Nye og moderne rom er gjerne litt stive og pregløse. Det kan vi gjøre mye med ved å velge riktig interiør, sier hun. 

Personlig stil viktig

For å bryte med det moderne og litt sterile, er det viktig å velge interiørdetaljer som er personlige. 

– Personlighet er viktig, enda mer enn før. Farger er personlig, så omgi deg med fargene som du liker. Utfra de fargene kan du lage en fargepalett som du lar gå igjen i hele huset. Da blir huset både stilrent og personlig, sier Ida. 

GYLNE DETALJER: Nå kan du trygt starte jula litt tidlig med slike telysestaker - og de varer helt til påske!

Et annet element som bryter opp harde linjer er bruk av forskjellige materialer og å mikse gammelt og nytt. – Da får man enda mer preg på sitt eget hjem. Nå skal det være lunt, varmt og mye personlighet, utfyller Lisbeth.

Et eksempel på at det varme har kommet for fullt, er forgylte vaser, puter og lysestaker.

– Før var alt som var forgylt noe vi tok frem til jul, nå kan sånne ting stå ute hele året, sier Ida. 

Farger skaper helhet

Det er særlig en ting som kan være vanskelig når huset skal styles – helhet. Fargeekspert Ida har et konkret tips: – Ved å plassere en pute på ene siden av sofaen, og et pledd med samme fargetone på andre, får vi trukket fargene gjennom rommet. Det gir en flyt og helhet, som kanskje er det folk flest sliter med å få til. 

I høst er det særlig blått som gjelder, mens de litt mer dristige kan prøve seg på sennepsfargen. Men i motsetning til tidligere trender, er det et mye bredere fargespekter nå: – I år er det ikke like tydelige "innfarger" som det har vært før, og det er ganske gøy, sier Ida. 

HUNDEHJØRNE: Også hundene må ha tidsriktig interiør.

Viktig med kjemi

Ida og Lisbeth jobber bra sammen. Som interiørstylister er det viktig å være to: 

– Vi utfyller hverandre bra, og er sjelden uenige. God kjemi er viktig, for vi går oppå hverandre hele tiden, sier Lisbeth. Hun er godt fornøyd med vareutvalget på Hvaltorvet. Her kan man bytte ut interiøret til et helt hus uten problemer. Duoen brukte artikler fra alle butikkene i Hus & Hjem-kategorien på Hvaltorvet. I utstillingen har det til og med vært plass til et lite hundehjørne, med utstyr fra Buddy. 

– Det er klart hunden også må følge med i trendene, avslutter Lisbeth. 

Del artikkelen på Facebook