Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Vet du hvordan du skal prøvekjøre en bil?

Vet du egentlig hvordan du skal teste ut den nye drømmebilen? Jan Olaf viser hvordan!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Å vite hvordan man prøvekjører en bil er viktigere enn noensinne. Alle nye biler i 2017 er bra biler, derfor kan det være vanskelig å finne ut hva som passer for akkurat deg. Jan Olaf Gulbrandsen i Gjermundsen Bilsenter er opptatt av å introdusere kunden for nyheter, samt hjelpe til med å finne ut hva slags bil kunden faktisk trenger. 

I begge tilfeller blir det å prøvekjøre bilen avgjørende. 

Store variasjoner

En prøvetur i bil har forandret seg fundamentalt de siste årene. Der det tidligere handlet om kjøreegenskaper, komfort og hvor praktisk bilen er, må man i dag også sette seg inn i alt fra kjørestøttesystemer til underholdning i bilen. Med rett veiledning er likevel også nye, avanserte biler, svært brukervennlige. 

Når bilene har så forskjellige systemer, kan kundene fort bli forvirret.

– Derfor er det viktig å få god veiledning  av oss, smiler Jan Olaf. 

Enkle huskeregler

Det er viktig å ha et forhold til hvordan man prøvekjører bil, slik at man får et godt grunnlag før det endelige valget tas. Jan Olaf har noen enkle huskeregler:

1. Sørg for at du sitter godt.

Ergonomi er viktig ved bilkjøring. Juster sittestillingen slik at det passer deg.  Sørg for å justere både vinkel på sittepute, avstand til pedaler og ratt, samt støtte i korsryggen. Da har du et godt grunnlag for å bedømme resten av bilen. 

2. Sett deg inn i bilens funksjoner.

Betjeningspanelet til en bil er ganske ulikt fra merke til merke. Det er viktig å få en god oversikt over hvor de forskjellige funksjonene ligger. Husk også å få med deg særtrekkene ved bilen du tester. 

3. Velg variert kjørerute

Sørg for å prøve bilen på ulikt underlag, men som passer ditt bruksmønster. Kjører du mye på svingete vei? Da er fylkesvei 303 mot Stokke veldig lett tilgjengelig fra Gjermundsen Bilsenter som ligger i Gjekstadveien. Det er heller ikke langt til E18 for å prøve hvordan bilen oppfører seg på langstrakte motorveier. 

4. Vurder kjøreopplevelse

Hvordan er det å kjøre bilen? Hvor mye krenger den på svingete vei, hvor mye dekk-og motorstøy høres i bilen? Hvor god flyt er det i langkjøringen? Hvor god akslerasjon er det i bilen, og hvor god oversikt er det fra førersetet? 

5. Hvor god plass er det i bilen?

Du MÅ ikke gjøre som Jan Olaf og legge deg i bagasjerommet, men det kan være smart å prøve noen kofferter hjemmefra - for å finne ut om bilstørrelsen dekker transportbehovet du har. 

6. Er det lett å kjøpe boller?

Jan Olaf sier sjelden nei til boller, og da må det være lett å parkere i byen. Ryggekamera er eksempel på svært praktisk ekstrautstyr. 

Med de enkle tipsene bør alt ligge til rette for å velge ut bilen som passer best for deg - Jan Olaf og Gjermundsen Bilsenter står klar til å hjelpe!


Del artikkelen på Facebook