Mannen var tiltalt for å ha slått sin samboer gjennom flere år, og parets felles venninne. Han erkjente begge deler i retten.

Etter en krangel mellom samboerparet, der de hadde reist seg fra stolene sine på et utested, spyttet mannen samboeren i ansiktet. Parets felles venninne prøvde å roe mannen ned, men da helte han et glass øl over henne.

Venninnen prøvde deretter å ta tak i armen hans for å roe ham ned. Da slo han henne i ansiktet med flat hånd.

Deretter dyttet han til samboeren sin med knyttneven, slik at hun falt ned i en sofa.

LES OGSÅ: Ble spurt om en dans, men takket nei. Like etter ble han slått ned (+)

Flere skjerpende momenter

Lagmannsretten mente at rett straff for sandefjordingen i utgangspunktet var 36 dagers fengsel. Dommerne viste til at det ble begått kroppskrenkelser mot to forskjellige fornærmede, og at volden var nærmest uprovosert. Begge kroppskrenkelsene ble begått i det offentlige rom, på et utested, på nattetid. I det ene tilfellet var volden rettet mot en som sto ham nær.

Retten sier videre at volden ikke var i nærheten av verken kroppsskade eller grov kroppskrenkelse.

Retten la videre vekt på at forholdet et blitt svært gammelt, fra juni 2016. Saken var ferdig etterforsket fra politiets side i januar/februar 2017, og ble liggende lenge hos politiet før den kom for retten.

 

– Domfelte kan ikke lastes for saksbehandlingstiden

– Den totale saksbehandlingstiden er blitt for lang, uten at domfelte kan lastes for det. Det skal man ta hensyn til i formildende retning, skriver retten i dommen. I tillegg hadde han tilstått alle forhold i saken.

Påtalemyndigheten mente at mannen burde dømmes til 36 dagers fengsel, men lagmannsretten mente at 45 timers samfunnsstraff var mer korrekt. Den straffen må utføres i løpet av 120 dager.

LES OGSÅ: Satser på kattehotell med havutsikt (+)