Gå til sidens hovedinnhold

Voldtekt MÅ bli tatt mer seriøst!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg tenker jeg burde være fornøyd med det samfunnet vi bor i, men det er jeg ikke. Jeg er egentlig skikkelig irritert. Eller forbanna vil jeg egentlig si at jeg er. Det skjer rundt 2000 voldtekter hvert år (politiet.no). Det er mange som ikke sier ifra om voldtekt, men det er også mange som gjør det. De som er tøffe nok til å si ifra, de mener jeg i hvert fall burde kunne bli tatt mer på alvor.

Når noen anmelder voldtekt, tar politiet det så lite seriøst, Dette er saker politiet ikke bryr seg særlig mye om. De bryr seg heller om en sykkel som er stjålet, eller folk som blir banket opp. Eller f.eks. en som er mørkhudet bare er der (ikke rasistisk ment). Politiet gjør ikke noe særlig for å bry seg om dem som blir voldtatt. De tar inn til avhør, men gjør ikke noe mer med det. Du kan ha så mye bevis du bare vil, men det er en utrolig liten sjanse for at noe vil bli gjort. Personen som gjorde overgrepet, kan lyve og si at du ville være med, selv om du har nok av bevis på at du har sagt ifra om at du ikke vil.

Du må ha en video eller lydopptak som bevis for at noe skal skje, noen ganger er ikke et lydopptak nok en gang. Det kommer noen inn i livet ditt, som ødelegger hele livet ditt av et «lite» overgrep, og ingen gidder å gjøre noe. Hvis gutter blir voldtatt, hører ingen på deg, mange jenter som også blir gjort ting med, men mange sier sånn «ah, du gjør det bare for oppmerksomhet». Forestill deg at du har en bestevenn, kjæresten hennes gjør overgrep på deg, og du vet ikke hva du skal gjøre, du prøver å fortelle det til venninna di, men hun blir bare sur og tror at du vil ødelegge mellom henne og kjæresten.

Du står igjen i midten som en idiot, og har ingen rundt deg, alle har forlatt deg, fordi du prøvde å forklare hva som skjedde. Hvis du prøver å anmelde det, så kommer det mest sannsynlig ikke gjennom, og du mister bestevenninna di også, og all selvtillit etter å ha blitt gjort ting med, Ingen hører på deg, og du føler deg liten og redd. Jeg mener vi burde ta voldtekter mer seriøst, uten at vi skal trenge så mye bevis, Er ikke en melding bevis på at du ikke hadde lyst til dette?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.