Ingen interesse for Postens gamle lokaler

LITE INTERESSE: Postens lokaler på Borgeskogen har vært annonsert til leie siden høsten 2017. Så langt har ingen meldt sin interesse for bygget ifølge megler Cathrin E. Janås hos Q4 Næringsmegling.

LITE INTERESSE: Postens lokaler på Borgeskogen har vært annonsert til leie siden høsten 2017. Så langt har ingen meldt sin interesse for bygget ifølge megler Cathrin E. Janås hos Q4 Næringsmegling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Postens gamle lager- og logistikkbygg på Borgeskogen har vært annonsert til leie siden høsten 2017, men foreløpig er det ingen som har vist interesse for eiendommen.

DEL

(Vestviken 24) I 2015 kom nyheten om at Posten og Brings to naboterminaler på Borgeskogen skal bli til ett for å samle alle arbeidsprosessene under ett og samme tak i et nytt bygg.

Lange flytteveien blir det ikke da det nye logistikksenteret kun ligger noen hundre meter unna.

– Vi er svært fornøyde med vår lokalisering på Borgeskogen og har hatt et godt samarbeid med Stokke kommune. Nå satser vi på å beholde den gode kontakten med Sandefjord kommune, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

LES OGSÅ: Posten bygger for 330 mill. på Borgeskogen

Ingen interessenter

Den gamle eiendommen ledigstilles i høst og skal overlappe Postens flytting til det nye logistikksenteret.

Bygget megles av Eiendomsmegler Cathrin E. Janås hos Q4 Næringsmegling. Hun forteller at eiendommen har vært annonsert til leie siden i høsten 2017, men at ingen foreløpig har vært interessert.

– Foreløpig har vi ingen interessenter som har meldt seg, men dette er et langsiktig prosjekt med store muligheter. Eiendommen har mange kvaliteter og en bra beliggenhet både i forhold til Vestfold og inn til Oslo.

LES OGSÅ: A-posten ryker og 550 mister jobben i Posten: – Flere titalls personer i Stokke blir berørt

Eiendommens areal er på 12.461 kvadratmeter. Tomten er på cirka. 40.000 kvadratmeter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INNFLYTTINGSKLAR: Mot slutten av året skal Posten og Bring ta i bruk sitt nye logistikksenter på Borgeskogen.

INNFLYTTINGSKLAR: Mot slutten av året skal Posten og Bring ta i bruk sitt nye logistikksenter på Borgeskogen. Foto:

Redusert utslipp og økt miljøfokus

Det nye anlegget bygges 300 meter unna dagens terminaler. Logistikksenteret blir på 13.863 kvadratmeter. Det er 20 prosent mindre areal enn de to terminalbygningene de disponerer i dag.

Posten vil også investere i ny pakkesorteringsmaskin som kan sortere opptil 4000 pakker i timen.

– Vi ser også en gledelig miljøeffekt av å produsere smartere og få fullere biler. Vi har regnet oss fram til 248 tonn i reduserte CO₂-utslipp årlig, sa distriktssjef for pakker og gods i Telemark og Vestfold Gunnar Røen da nyheten om flyttingen først ble kjent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.