Det er tre år siden sist arbeidsgiverne på Østlandet meldte om like høy bemanningstakt som nå

OPTIMISTISKE: Bedrifter på Østlandet har tro på framtida. (Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB Scanpix)

OPTIMISTISKE: Bedrifter på Østlandet har tro på framtida. (Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB Scanpix)

Artikkelen er over 3 år gammel

Positive utsikter for arbeidstakere på Østlandet.

DEL

(Vestviken 24) Det er bemanningsselskapet Manpower Group som melder om positiviteten i sitt nye arbeidsmarkedsbarometer. Ifølge undersøkelsen varsler arbeidsgivere fra Vestfold og Buskerud om den høyeste bemanningstakten på tre år.

– Jobbmarkedet gir nå flere indikasjoner på at pilene peker oppover for Østlandet. De nye bemanningsutsiktene bør gi grunn til optimisme for jobbsøkere i hele regionen, sier Jorunn Ekornsvåg, regiondirektør for Manpower SørØst.

Arbeidsmarkedsbarometeret kartlegger om arbeidsgivere har planer om å bemanne opp eller ned i det kommende kvartalet. Bedriftenes svar viser at sju prosentpoeng flere bedrifter har tenkt til å ansette enn nedbemanne i andre kvartal i år.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Kun én sektor forventer nedgang

Blant de ni sektorene som er med i undersøkelsen, er det kun olje og gass som forventer netto nedbemanning, men det er «bare» snakk om en reduksjon på tre prosent. Den mest optimistiske sektoren er bygg og anlegg, som forventer en bemanningsøkning på 13 prosent.

– Selv om oljefallet ikke traff Østlandet på samme måte som den gjorde Sør-Vestlandet, merket vi et tempofall her også. Vi må tilbake til tiden før oljeprisfallet i 2014 for å finne en høyere andel arbeidsgivere som sier de vil ansette flere. Vi tror det lover godt for regionen, sier Ekornsvåg.

SER LYST PÅ FREMTIDEN: Regiondirektør i Manpower SørØst, Jorunn Ekornåsvåg, sier pilene peker oppover for Østlandet.

SER LYST PÅ FREMTIDEN: Regiondirektør i Manpower SørØst, Jorunn Ekornåsvåg, sier pilene peker oppover for Østlandet. Foto:

– Gryende optimisme

Manpowers undersøkelse viser dermed mange av de samme tegnene som DNBs årlige undersøkelse Bedriftstempen, som ble publisert før jul. I undersøkelsen, som omfatter 263 Vestfold-bedrifter, svarte 32 prosent at de forventer økt bemanning i løpet av 2017.

Les også: Vestfold-bedriftene tror på økt omsetning og lønnsomhet

– Vi ser utvilsomt en gryende optimisme blant norske arbeidsgivere. Utsiktene er positive i både privat og offentlig sektor. Arbeidsgivere i arbeidsintensive sektorer som bygg og anlegg, handel og service og offentlig sektor forventer stor vekst i netto sysselsetting det kommende kvartalet, sier Ekornåsvåg.

Artikkeltags