Dobbelt så mange permitterte i Vestfold

RAMMER VESTFOLD: Oljenedgangen rammer nå Vestfold for alvor, mener NAV.

RAMMER VESTFOLD: Oljenedgangen rammer nå Vestfold for alvor, mener NAV. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeidsledigheten i Vestfold øker, og antallet permitterte er doblet.

DEL

(Vestviken 24) Ved utgangen av juli er 4119 personer registrert som helt ledige i Vestfold, seks prosent flere enn for ett år siden, fremgår det av en pressemelding fra NAV. Arbeidsstyrken i Vestfold består av 125.000 mennesker. 3,3 prosent av disse er nå registrert som arbeidsledige.

– Vi har de siste månedene sett en stor økning i antall permitterte. I juli 2016 var det 284 personer mot 142 i 2015. Det er et signal om at mange Vestfold-bedrifter sliter, men også at noen forventer økt aktivitet på et senere tidspunkt, sier avdelingsdirektør Gunhild Løkkevol i NAV.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Oljenedgang rammer

Vestfold har lenge ligget noe under landsgjennomsnittet i ledighet. Dette til tross for at flere ingeniører har falt ut av arbeidsmarkedet.

"Med økningen i ledigheten de siste tre månedene og fordoblingen i antall permitterte kan det nå se ut som om ringvirkningene fra de reduserte oljeinvesteringene i  større grad rammer Vestfold", skriver NAV i sin pressemelding.

331 av de helt ledige har bakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag, 79 flere enn i fjor. Også blant ledige fra industriarbeid er endringene store, med 44 flere ledige.  Det er nå 507 helt ledige med denne bakgrunnen.

LES OGSÅ:  Vil ha lenger permitteringstid for å unngå oppsigelser

Flest unge uten arbeid

Det er blant de yngre aldersgruppene at ledigheten er størst. I alderen 20-24 og 25-29 år er det henholdsvis 4,9 og 5,3 prosent ledige.

NAV: Avdelingsdirektør Gunhild Løkkevol.

NAV: Avdelingsdirektør Gunhild Løkkevol.

– Det er imidlertid i aldersgruppene 50-59 og over 60 at antall helt ledige øker mest, forteller Gunhild Løkkevol.

Totalt er det 1099 ledige mellom 20-29 år og 957 ledige i alderen over 50 år.

LES OGSÅ: Slik takler du ledighet

Mange ledige stillinger

I løpet av de tre siste månedene ble det registrert 2376 ledige jobber i fylket. Det er 13 prosent flere enn i fjor. Etterspørselen er stor innen pleie- og omsorg, med til sammen 489 stillinger. Innenfor bygg- og anlegg er det for tiden 332 ledige jobber.

- Vi oppfordrer både arbeidssøkere og arbeidsgivere til å tenke utradisjonelt. Vi har til enhver tid mange kompetente arbeidssøkere registrert hos NAV, både unge mennesker og de med lang erfaring fra arbeidslivet, sier Løkkevol.

Vestfold er et av de fylkene hvor arbeidsgivere er mest fornøyd med rekrutteringsbistanden de får fra NAV.

LES OGSÅ: Hver tredje jobbsøker slurver

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken