To av tre innvandrere er i jobb

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

To av tre innvandrere, 65 prosent, var sysselsatt i fjerde kvartal i fjor. I befolkningen ellers i samme alder var andelen 77,7 prosent.

DEL

(Vestviken 24) Blant innvandrere fra Norden var andelen sysselsatte på 79,3 prosent. For folk fra EØS-landene både i vest og i øst lå andelen like under 74 prosent.

Innvandrere fra Asia har en sysselsetting på 56,1 prosent, mens innvandrere fra Afrika har lavest andel i arbeid med 48,6 prosent.

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå, som nå måler sysselsettingen i aldersgruppen 20 til 66 år. Tidligere har SSB benyttet aldersintervallet 15 til 74 år.

LES OGSÅ: Nordmenn jobber mindre enn for fire år siden

Blant innvandrere i alt hadde menn en sysselsettingsandel på 68,6 prosent og kvinner 61 prosent, en forskjell på 7,6 prosentpoeng. Tilsvarende differanse i befolkningen ellers var 3,1 prosentpoeng, menn: 79,2 og kvinner: 76,1 prosent.

Kjønnsforskjellene er størst blant innvandrere fra Pakistan, Afghanistan, Somalia og Tyrkia. Innvandrere fra blant annet Bosnia-Hercegovina, Iran, Myanmar og Serbia har kjønnsforskjeller omtrent på nivå med hele befolkningen.

LES OGSÅ: Asylsøker Ifrah (31): – Om jeg er redd for å ikke få jobb? Nei, absolutt ikke

Som "sysselsatt" regner Statistisk sentralbyrå "personer som utførte inntektsgivende arbeid av minst én times varighet" i uken som måles.

Også folk som er sykmeldt, permittert, på sysselsettingstiltak og i førstegangstjeneste regnes som sysselsatte.

Tallene sier ikke noe om fordelingen mellom heltids- og deltidsarbeid.

Artikkeltags