Tidenes beste resultat før fusjonen trådte i kraft

GLEDER SEG: De gleder seg over gode resultater for de to bankene forut for fusjonen: Finansiell rådgiver fra tidligere Sparebank 1 Nøtterøy - Tønsberg, Anita Ekeberg Gibbons (t.h.), salgsansvarlig for pensjon i "gamle" Sparebank 1 BV, Gunnar Flåten, og kommunikasjonssjef i banken, Live Stensholt.

GLEDER SEG: De gleder seg over gode resultater for de to bankene forut for fusjonen: Finansiell rådgiver fra tidligere Sparebank 1 Nøtterøy - Tønsberg, Anita Ekeberg Gibbons (t.h.), salgsansvarlig for pensjon i "gamle" Sparebank 1 BV, Gunnar Flåten, og kommunikasjonssjef i banken, Live Stensholt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SpareBank 1 BV leverer tidenes beste resultat for 2016. Fusjonspartner Sparebank 1 Nøtterøy - Tønsberg leverer sitt nest beste resultat noensinne.

DEL

(Vestviken 24) – Jeg er meget godt fornøyd med at begge bankene har klart å levere et solid driftsresultat og samtidig har gjennomført en vellykket fusjon i rekordfart, sier administrerende direktør Rune Fjeldstad.

Fusjonen mellom bankene trådte i kraft 2. januar i år.

God vekst

Samlet leverer konsernet et årsresultat etter skatt på 395 millioner, og dette er 152 millioner bedre enn i året før. Konsernet har en egenkapitalavkastning på 11,2 prosent.

LES OGSÅ: Eiendomsmegler 1 blir Z-eiendom

– Årsakene til det gode resultatet er positiv inntektsvekst og god vekst både på innskudd og boliglån.

Veksten innenfor boliglån var to prosentpoeng høyere enn kredittveksten til norske husholdninger. Vi hadde også veldig tilfredsstillende resultater fra våre finansielle investeringer, og god kostnadskontroll gjennom 2016, sier Rune Fjeldstad.

Vellykket fusjon

Direktøren er imponert over hvordan begge bankene har evnet å skape verdier parallelt med fusjonsprosessen.

LES OGSÅ: 1. januar er fusjonen trolig et faktum 

– Den nye banken har kommer godt i gang på nyåret, sier Rune Fjeldstad.

Målsettingen med fusjonen er å etablere en større bank med økt konkurransekraft, som kan drive mer effektivt og gi kundene et bedre tilbud, samtidig som det gir tryggere og mer attraktive arbeidsplasser for medarbeiderne.

En ambisjon med fusjonen er å bygge fundamentet til en bank som er større enn den fusjonerte banken, samt å skape en slagkraftig SpareBank 1 på Sør-Østlandet, godt  posisjonert for fremtiden.

LES OGSÅ: Storbanken sluker Nøtterøy-banken og flytter fra Sandefjord til Tønsberg

Store synergieffekter

Konsernet vil i 2. kvartal 2017 starte arbeidet med uttak av synergieffekter i forbindelse med fusjonen. Anslått nivå på synergieffektene som følge av fusjonen er foreløpig beregnet til kr 30–40 mill. Disse effektene skal være fullt innfaset i løpet av 2018.

Sparebank 1 BV konstaterer at de økonomiske utsiktene i Norge har stabilisert seg noe utover høsten og vinteren. De viktigste årsakene til dette er en relativ svak krone, lave renter og en ekspansiv finanspolitikk. Videre har oppgangen i oljeprisen bidratt til noe redusert usikkerhet for oljerelaterte næringer, mener SpareBank 1 BV.

Situasjonen for bank- og finansnæringen vil likevel fortsatt være utfordrende i 2017. Det forventes en relativ moderat vekst i norsk økonomi i 2017.

– I våre regioner har arbeidsledigheten holdt seg relativt stabil, samtidig som boligprisutviklingen har vært noe mer moderat sammenlignet med tilsvarende utvikling i Oslo. Våre markedsområder har også et godt og diversifisert næringsliv, melder Sparebank 1 BV i forbindelse med fremleggelsen av årsresultatet.

Artikkeltags