Anleggsentreprenør må la 110 ansatte gå – satser fortsatt for fullt i Vestfold

BERØRES IKKE: Lemminkäinens virksomhet i Vestfold berøres ikke av bemanninsreduksjonen. Bildet er fra asfalteringen av rullebanen på Torp i sommer.

BERØRES IKKE: Lemminkäinens virksomhet i Vestfold berøres ikke av bemanninsreduksjonen. Bildet er fra asfalteringen av rullebanen på Torp i sommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I forrige uke meldte anleggsentreprenør Lemminkäinen at 170 ansatte i Norge og Sverige mister jobben. Nå er det klart at 110 av de ansatte i selskapets norske enhet kan bli berørt.

DEL

(Vestviken 24) I Vestfold har Lemminkäinen en avdeling i Tønsberg, administrasjon i Taranrødveien og asfaltverk i Freste pukkverk.

Selskapets markeds- og kommunikasjonsdirektør, Tom André Aas, forteller til vestviken24.no at virksomheten i Tønsberg Asfalt ikke vil bli berørt av nedbemanningen.

– Vi legger ned våre asfaltavdelinger i Oslo og Stavanger, og setter virksomheten på Lillehammer på hold i 2018. Samlet sett kan inntil 110 ansatte i asfaltvirksomheten bli berørt, men ingen av de 21 ansatte i Tønsberg, forteller Tom André Aas.

Tønsberg Asfalt er viktig

– Tønsberg Asfalt har vært en viktig og sentral del av Lemminkäinen i mange år. Og det skal den fortsatt være, sier Aas, som blant annet viser til at Tønsberg Asfalt i år har lagt ny asfalt på hele rullebanen på Torp, i samarbeid med lokale Marthinsen & Duvholt.

21 ANSATTE: Lemminkäinens avdeling i Tønsberg har 21 ansatte. Alle beholder jobbene.

21 ANSATTE: Lemminkäinens avdeling i Tønsberg har 21 ansatte. Alle beholder jobbene. Foto:

Et gigantisk asfalteringsarbeid hvor det til sammen gikk med ca. 70.000 tonn asfalt.

– Vi har satset betydelig i Tønsberg de siste årene, blant annet på et helt nytt asfaltverk, sier Tom André Aas.

Svak driftsutvikling

Bakgrunnen for nedbemanningen er, ifølge en børsmelding fra den finske konsernledelsen, for svak driftsutvikling i Sverige og Norge.

– Vi er inne i en krevende prosess med betydelige endringer. Den overordnede og ubestridte målsettingen er å skape et solid selskap med trygge arbeidsplasser, sier Tom André Aas til nettstedet buildingsupply.no.

Totalt er det 550 ansatte hos Lemminkäinen Norge. Anleggsentreprenøren er en av landets største leverandører av asfalt, pukk og grus.

– Endringene er først og fremst et krav fra oss selv. Ledelsen i Lemminkäinen Norge har tatt grep for å sikre at selskapet blir konkurransedyktig, leverer gode økonomiske resultater og tilbyr trygge og spennende arbeidsplasser, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tom André Aas.

Artikkeltags