Bygger hytter i tretoppene

KLARE: Styreleder Trond Barth Andersen og tiltakshaver Jon Wegge er klare. Søknaden er levert, og den politiske behandlingen kommer etter nyttår. Mellom de to ser vi hytteområdet.

KLARE: Styreleder Trond Barth Andersen og tiltakshaver Jon Wegge er klare. Søknaden er levert, og den politiske behandlingen kommer etter nyttår. Mellom de to ser vi hytteområdet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Romantiske kvelder i tretoppene på Veggefjell i Horten og fantastisk utsikt mot Oslofjorden. Det nærmer seg - hvis alt går etter planen.

DEL

(Vestviken 24) Søknaden er nå levert til kommunen. Styreleder Trond Barth Andersen regner med politisk behandling av saken rett over nyttår og bygging i august.

– Jeg føler at planene våre har fått en god mottakelse i kommunen og andre steder, sier Barth Andersen.

Ti aksjonærer har forpliktet seg til å gå inn med nødvendig kapital i tretopphyttene.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Fire hytter på Veggefjell og ei hytte ved Slettefjell er tegnet inn i terrenget.

– Tretopphyttene vil ligge litt tilbaketrukket fra kanten og godt skjult i trekronene fem til åtte meter over bakken. Området ligger i nordvestlig ende av Veggefjell som rager opp mot 112 meter over havet, forklarer grunneier Jon Wegge som er sterkt inne i tretopphyttene.

På kartet

Trond Barth Andersen mener at prosjektet vil sette Horten på kartet og kunne markedsføre byen som et særpreget turistmål.

Det blir søkt kommunen om midlertidig dispensasjon i et område avsatt til landbruk, natur og friluftsliv (LNF) til fritids- og turistformål. Søknaden er begrenset til en periode på ti år.

Under befaringen med kommunen ble det anbefalt ikke å bygge standard skogsveier inn til hyttene. I stedet vil det bli lagt et lag med kult på bakken, og så grus og subus, alt transportert fra Skaane pukkverk rett i nærheten. Kun de som skal overnatte, og de som sørger for vask og vedlikehold, får anledning til å kjøre inn til hyttene.

(Saken fortsetter under bildene)

Vandrefalk

 

Vandrefalken hekker i den bratte fjellskråningen, og Trond Barth Andersen medgir at dette er et følsomt punkt ved hytteprosjektet.

– Selv om ingen av hyttene blir i nærheten av hekkeområdet, ser vi konflikten. Naturinteresserte mennesker kan komme til å forstyrre fuglen. Vi vil gjennomføre tiltak i samarbeid med ornitologer, sier Barth Andersen.

Misteltein

I området Veggefjell er det rike forekomster av misteltein.

– Hva med en romantisk stund under en misteltein, en hyggelig tid med familien, et viktig møte i en bedrift, et døgn med nærkontakt med nesten urørt natur, opplevelsen av en soloppgang i Oslofjorden eller rett og slett et døgn med bare hvile og rekreasjon. Mulighetene er mange, og vi tror på prosjektet, sier Trond Barth Andersen.

Artikkeltags