(Vestviken 24)

I Tyskland pågår det nå en stor digitalisering og automatisering i transportbransjen. Det merker Sandefjord-firmaet GSGroup godt. De opplever stor etterspørsel etter sine produkter – digitale sensorer og produkter for innsamling av data.

For å møte den økte etterspørselen, åpner de nå nytt kontor i Hamburg.

– Tyskerne er meget opptatt av at vi har opparbeidet solid kompetanse og erfaring med å levere produkter og løsninger med høy kvalitet over tid. I tillegg har vi flere solide referanser fra store internasjonale kunder. Det gir trygghet til beslutningstakerne i transportselskapene, og derfor tar stadig flere kontakt med oss, sier Morten Berntsen, Director Project Sales and Business Development i GSGroup.

LES OGSÅ: Salget faller kraftig 

Den største veksten

Produktene som har den største veksten, er løsningene for flåtestyring, temperaturkontroll og sporing

– Vi er stolte av at vi leverer markedsledende produkter innen dette feltet. Produktene utvikler vi selv i Sandefjord, med høyt fokus på brukervennlighet og lang batterilevetid. Alle våre produkter er svært nøyaktige og oppfyller bransjekrav. Det betyr at vi blant annet leverer sensorer som er svært pålitelige for å overvåke at det er stabil temperatur i lasterom ved transport av matvarer og legemidler, forklarer Berntsen.

LES OGSÅ (+): Nå satser Meny-butikkene enda hardere på netthandel. Men det er én ting de håper du blir flinkere til 

Åpner sitt 13 europeiske kontor

Det er kontoret i Dortmund som til nå har tatt seg av det tyske markedet. Etableringen i Hamburg blir det 13. europeiske kontoret til GSGroup.

– Tyskland er et viktig strategisk marked for oss, og Hamburg er et av de viktigste knutepunktene for transport i hele Europa. Ved å etablere oss her, kommer vi enda tettere på de mange store transport- og logistikk virksomhetene i dette området, sier Berntsen.

(Artikkelen fortsetter videre under faktaboksen)

Fakta om GSGroup AS

  • En ledende Europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger.
  • Selskapet ble etablert i 1992 med hovedkontor i Sandefjord.
  • Konsernet har salgskontorer i Oslo, Stockholm, Göteborg, København, Tallinn, Riga, Vilnius, Dortmund, Helsinki og nå Hamburg.
  • GSGroup har lagt bak seg nok et rekordår med stor vekst og omsatte for nærmere 195 mil i 2017.
  • Utvikling og produksjon skjer i Sandefjord.

Vil fortsette å øke

GSGroup har engasjert Anselm Brackert i arbeidet med å etablere det nye kontoret i Hamburg. Han har bakgrunn som administrerende direktør fra et av Tysklands ledende transportselskaper, Paul Günther GmbH

– Med Brackert på laget har vi fått en dyktig ressurs med mange års erfaring fra transport- og logistikkbransjen til å lede etableringen av vårt kontor i Hamburg. Hans erfaring og nettverk inn mot denne sektoren er en viktig brikke i denne satsingen, forteller Berntsen.

GSGroup har mål om fortsatt økning i Europa

– Vi jobber i en spennende og framtidsrettet bransje, og står på hardt for å ligge i forkant og utvikle nye produkter. For vårt klare mål er å vokse videre og lede an i utviklingen framover, avslutter Berntsen.