Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk kronefall – boligprisene får skylden

Artikkelen er over 3 år gammel

Kronekursen har falt betydelig de siste dagene. Den har ikke vært svakere siden vinteren 2015/2016. Boligprisene får skylden.

(Vestviken 24)

I lang tid har kronen vært kjempesvak, langt svakere enn «alle» har spådd. De siste dagene har den tatt et nytt dykk, ifølge E24. Onsdag morgen kostet en euro 9,59 kroner. På sitt høyeste tirsdag kveld ble euroen handlet for så mye som 9,67 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Køen av pilot-studenter er så lang at de åpner en skole til (+)

E24 påpeker at oljeprisen har steget, og at vanligvis vil da kronen også styrkes, men at det ikke har skjedd i høst. Sjefanalytiker for valuta i Nordea Markets, Ole Håkon Eek-Nielsen, tror årsaken kan være at valutamarkedet ser på risikoen for at boligmarkedet skal kjølne kraftig og dra med seg hele økonomien ned, som den aller største risikoen for norsk økonomi.

– Denne historien handler om overvurderte boligpriser og konsekvenser ved boligprisfall som kan bli store og stygge, sier Eek-Nielsen til E24.

Knut A. Magnussen i DNB Markets deler den analysen, og skriver i en oppdatering til kundene at kursfallet også kan være sesongrelatert, fordi kronen historisk gjør det dårlig mot slutten av året.

LES OGSÅ: Selskapet Geir leder er mer populært enn Google (+)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.