Gå til sidens hovedinnhold

Mens du leste dette har Komplett sendt ut åtte varer til Black Friday-shoppere

Artikkelen er over 3 år gammel

De handleglade er tidlig oppe. Netthandelen økte med 38 prosent i natt, sammenlignet med Black Friday i fjor. Hos Komplett sender de ut fire produkter i sekundet.

(Vestviken 24)

Fra klokken 22 torsdag kveld til klokken 06 fredag morgen steg antall transaksjoner i norsk netthandel med 38 prosent, sammenlignet med Black Friday i fjor. Det viser nye tall fra Dibs Payment Service, som er en del transaksjonsselskapet av Nets.

I fjor målte Dibs Norge en økning på 48 prosent i handelen på nett under Black Friday sammenlignet med samme dag året før, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Leken til Margrethe og Matheo får oppmerksomhet i hele landet og hylles av NHO

Sender ut fire produkter per sekund

Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett, forteller at deres tall ikke er direkte sammenlignbare med DiBs statistikker. Men de merker allikevel kjøret med Black Friday.

– Siden vi i fjor kun kjørte Black Friday mens vi i år startet 18. november er ikke tallene våre sammenlignbare. Men vi er veldig fornøyde og klokken 00.01 i natt var det 35000 i butikken. Det holder seg fortsatt godt.

– Vi har jobbet med planlegging av Black week i over et halvt år og forventer å sende ut minst 4 produkter per sekund.

LES OGSÅ: Tanja dropper julegave til de ansatte – oppfordrer andre til å gjøre det samme

Størst vekst i Norge

Dibs Payment Service ivaretar betalinger for 15.000 nettbutikker i Skandinavia. Direktør Johanna Tell i Dibs Norge sier til Dagens Næringsliv at det er Norge som har hatt den største veksten blant de skandinaviske landene i netthandelen på Black Friday.

– Det har vært mye reklame i forkant der forbrukerne har gjort seg klare for å handle. Man ser jo at spesielt de som handler på nett på natten gjerne har bestemt seg på forhånd, forteller Johanna Tell.

Dibs Norge-direktøren mener netthandel har tatt over en større del av handelen på Black Friday.

Kommentarer til denne saken