Rekordår for norske hoteller. Her økte omsetningen med 40 prosent.

BYGGER SEG OPP: Konserndirektør Morten Christensen og Unike Hoteller bygger seg kraftig opp i Vestfold, og driver blant annet Hotel Kong Carl i Sandefjord.

BYGGER SEG OPP: Konserndirektør Morten Christensen og Unike Hoteller bygger seg kraftig opp i Vestfold, og driver blant annet Hotel Kong Carl i Sandefjord. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norske hoteller satte overnattingsrekord i fjor, og Hotel Kong Carl i Sandefjord er en vinnerne.

DEL

(Vestviken 24) I 2017 var det 23,3 millioner overnattinger på norske hoteller. Det er 3 prosent flere enn i 2016  og ny rekord, melder NTB.

Mens det var noe færre utlendinger som overnattet, vokste norske overnattinger med fire prosent til 17 millioner.

Morten Christensen har de siste årene bygget seg kraftig opp i hotell-Vestfold. Han begynte med kjøpet av Hotel Wassilioff i Stavern i 2012, der omsetningen snart er tredoblet siden overtakelsen.

I 2016 overtok han så Hotel Kong Carl, der Komplett- og Fjellsport-gründer Eric Sandtrø er med som investor. Hotellet hadde en omsetningsvekst på 40 prosent i 2017.

Siden Unike Hoteller overtok Kong Carl er salget mer enn doblet.

LES OGSÅ: Driver allerede fire hoteller, nå vil han ha highend-drift på Midtåsen

Falt på starten av året

Christensen og kjeden Unike Hoteller overtok i september hotellet i Åsgårdstrand, som er omdøpt til Grand Hotel Åsgårdstrand. Også her går det rette veien. Bare antall julebordsgjester økte fra 500 i 2016 til over 1400 i 2017.

Quality Hotel Tønsberg har en svak nedgang i 2017 i forhold til året før. Men hotelldirektør Øyvind Hagen forteller om en god sommer og en fantastisk høst.

– Fjoråret startet med nedgang. Kongsberg Maritime er en stor kunde hos oss, og fallet i subsea-markedet førte til færre overnattinger første del av 2017, forteller Hagen.

LES OGSÅ: Han har kuttet 1.000 jobber og mistet milliard-inntekter. Nå tror Geir på bedre tider.

Svensker og tyskere

Tallene for utenlandske overnattinger viser som vanlig at svenskene liker seg best i Norge, melder NTB. Svensker foretok 763.000 overnattinger i Norge i fjor, mens tyskere sto for 716.000 overnattinger og amerikanere for 629.000 overnattinger.

Både campingplasser og hyttegrender melder om nedgang i antall overnattinger med henholdsvis 4 prosent og 6 prosent. Begge disse overnattingskategoriene mistet mange nordmenn, med en nedgang på henholdsvis 10 og 11 prosent på norske overnattinger.

Likevel registrerte norske campingplasser 7,2 millioner overnattinger i fjor, og hadde en oppgang på utenlandske overnattinger på 17 prosent. Norske hyttegrender registrerte 2,5 millioner overnattinger.

Svalbard er også et stadig populært sted å dra til. I fjor ble det registrert 147.000 overnattinger på Svalbard, en oppgang på 5 prosent fra året før.

Artikkeltags