Reidun og Arild fikk Sølvtina for melka si

FIKK SØLVTINA: Reidun og Arild Knutsen har levert kvalitetsmelk.

FIKK SØLVTINA: Reidun og Arild Knutsen har levert kvalitetsmelk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sammen med 91 andre bønder mottok Reidun og Arild Knutsen fra Ramnes tirsdag kveld TINEs høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet, Sølvtina.

DEL

(Vestviken 24) Tildelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i forkant av TINEs årsmøte.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka kategoriseres som elitemelk. Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, hedres med Sølvtina. 

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for utdelingen tirsdag kveld. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse, og nær 5.500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv. 

– Sølvtina er et symbol på det langsiktige og møysommelige arbeidet bønder har lagt ned over mange år. Mottakerne har utført et imponerende godt arbeid med vekt på kvalitet og grundighet over lang tid, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.

Høy andel elitemelk

Styreleder Trond Reierstad er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av Sølvtina representerer. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste 15 årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Laget hos Th. Martinsen

  • Sølvtina er en tine laget av ekte sølv hos gullsmed Th. Martinsen i Tønsberg.
  • Mottakerne av Sølvtina har levert elitemelk 15 år på rad uten en eneste feil. De står for svært god drift, kvalitet i alle ledd i produksjonen og god dyrevelferd.
  • Målet med hedersprisen er å påskjønne dyktige melkeprodusenter og øke interessen for godt fjøsstell, god gårdsdrift og levering av melk med særdeles god kvalitet.
  • Sølvtina ble overrakt av konsernsjef Hanne Refsholt og styreleder Trond Reierstad i TINE ved en høytidelig festmiddag 25. april.
  • Sølvtina har vært delt ut hvert år siden 1994.

93 fikk Sølvtina

  • 93 melkebønder fra hele landet mottar Sølvtina i år.
  • Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse. Melka er målt etter ulike kriterier som blant annet nivå av celletall (indikerer infeksjon), bakterienivå og frie fettsyrer.
  • For å sikre god melk i butikken, tester TINE kvaliteten på melka åtte ganger gjennom hele verdikjeden, fra fjøset og fram til butikk.
  • Bonden mottar ekstra tillegg i prisen for melka dersom den tilfredsstiller kravene til elitemelk. 

Artikkeltags