Har du en smart og grønn matidé? Da kan du bli 100.000 kroner rikere

PÅ UTKIKK: Hotellsjef ved Quality Hotel Tønsberg, Øyvind Hagen, leter etter gode og bærekraftige matideer.

PÅ UTKIKK: Hotellsjef ved Quality Hotel Tønsberg, Øyvind Hagen, leter etter gode og bærekraftige matideer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jakter på lokale gründere med gode løsninger.

DEL

(Vestviken 24) – Vestfold er et landbruksfylke, med gode foredlings- og produksjonsteknikker. Vi er helt sikre på at det finnes ideer og konsepter i Tønsberg-regionen som kan og bør være med i denne konkurransen, sier hotellsjef Øyvind Hagen ved Quality Hotel Tønsberg.

Gjennom Local EAT Award, som arrangeres av Quality Hotel, Eat, NHO og svenske Företagerna, er målet å kåre den beste ideen innen mat, helse og bærekraft. Kriteriene er med andre ord temmelig brede.

– Det kan for eksempel være bærekraftig matproduksjon, nye metoder for avfallshåndtering eller alternative råvarer. Sammen har vi allerede gjort Vestfold-mat til et begrep, la oss vise oss frem som spydspisser også på bærekraft, sier Hagen.

Åsgårdstrand-gartneri til topps i fjor

I fjor vant Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand den regionale finalen for en nyskapende metode som øker mengden organisk materiale i matjorda. På den måten stimulerer de fotosyntesen og bidrar til lagring av CO2. Gartneriet nådde ikke helt opp i den nasjonale finalen.

Deltakerne vil bli vurdert innenfor fire kategorier: Bærekraft, innovasjon, mål/resultat og profitt.

Sekssifret premiesum

Den regionale vinneren blir kåret i siste halvdel av mai, og til slutt står man igjen med én norsk vinner. Den skal opp mot den svenske vinneren og konkurrere om hovedpremien på 100.000 kroner og et mentormøte med Nordic Choice Hotels-eier Petter Stordalen.

Han sitter i juryen sammen med blant andre NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

– Innovasjon handler om kreativitet, å utfordre etablerte sannheter og se nye sammenhenger og synergier. Matbransjen er full av ambisiøse sjeler som ligger utrolig langt fremme når det kommer til å tenke miljø og bærekraft, sier Stordalen i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken