Bytter ut ansattegaver med veldedige formål

GIR TIL VELDEDIG FORMÅL: Brannsjef Per Olav Pettersen og Vestfold Interkommunale Brannvesen har i år donert penger til Kirkens Bymisjon i stedet for julegaver til de ansatte.

GIR TIL VELDEDIG FORMÅL: Brannsjef Per Olav Pettersen og Vestfold Interkommunale Brannvesen har i år donert penger til Kirkens Bymisjon i stedet for julegaver til de ansatte. Foto:

I stedet for å gi julegaver til de ansatte, har Vestfold Interkommunale Brannvesen i år valgt å gi penger til Kirkens Bymisjon.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Brannvesenet har valgt å gi 5.000 kroner til Kirkens Bymisjon og deres arbeid med å etablere en egen avdeling i Holmestrand.

– Vi er en virksomhet som jobber tett mot innbyggerne, særlig de som er utsatt for brann. Bymisjonen er et sted hvor de får støtte og hjelp,og vi ser at de støtter oppunder det vi gjør, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Han sier de ikke har for vane å bruke mye penger på juleoppmerksomheter til de ansatte, men uansett har tilbakemeldingene vært av det hyggelige slaget.

– Jeg kan jo ikke garantere at alle synes dette er bra, men reaksjonene jeg har fått til nå er bare positive, sier Pettersen.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Gir til dem som trenger det mest

Quality Hotel Tønsberg og Hotel Klubben samarbeider om «Ensomt juletre ønsker gaver»-aksjonen for femte året på rad, hvor de oppfordrer privatpersoner, organisasjoner og næringslivet til å donere gaver som skal deles ut til de som virkelig trenger det.

Hotellsjef ved Quality Hotel Tønsberg, Øyvind Hagen, sier de ser stadig flere bedrifter bruke julen til å gi til veldedige formål.

– Det er en positiv trend at flere bedrifter kutter ut de interne julegavene og heller bruker pengene riktigere, på dem som trenger det mest, sier Hagen.

– Mange tar kontakt etter å ha lest om aksjonen og spør hvor de kan henvende seg.

Les også: Ønsker seg gavekort under årets juletreet

Det finnes lignende tiltak i andre byer. Røde Kors i Larvik har tatt kontakt med familier som lever under fattigdomsgrensa i byen og spurt de minste i familien hva de ønsker seg mest til jul. Ønskene er hengt opp på juletreet på Torget, hvor forbipasserende blir oppfordret til å kjøpe julegavene til barna som har blitt spurt.

Noe av det som har gjort et størst inntrykk der er en 17-åring som ønsker seg et eget håndkle, siden han aldri har hatt det tidligere.

Les også: 17-åring i Larvik har aldri hatt et eget håndkle. Nå ønsker han seg det til jul

Daglig leder Per Joar Lorvik (f.h.) og teknisk leder Helge Andresen i Driftsikker Kommunikasjon ga bort gründerprispremien på 10.000 kroner til juletreet på Quality Hotel Tønsberg. Bookingsjef Elin Bekkevold var strålende fornøyd med bidraget.

Daglig leder Per Joar Lorvik (f.h.) og teknisk leder Helge Andresen i Driftsikker Kommunikasjon ga bort gründerprispremien på 10.000 kroner til juletreet på Quality Hotel Tønsberg. Bookingsjef Elin Bekkevold var strålende fornøyd med bidraget. Foto:

Ga bort premien

Driftsikker Kommunikasjon AS vant Gründerprisen i Vestfold i år. Med det fulgte en pengepremie på 10.000 kroner, men da daglig leder Per Joar Lorvik leste om aksjonen i Tønsberg, var han ikke i tvil om at han ville gi bort hele summen.

– Det er den enkleste avgjørelsen vi noen gang har tatt, da vi så hva som lå bak det. Vi er med selv i det daglige og hauser opp samfunnet med mye nytt, men vi føler at vi tok et riktig valg med å bidra til dem som virkelig har behov for noe, sier Lorvik.

Under juletrærne i Tønsberg hadde det torsdag til sammen kommet inn 50.000 kroner i gavekort. Hotellsjefen sier at de antakeligvis ikke når målet om 5000 julegaver, men gavenes verdi er høyere enn det har vært før.

– 5000 gaver er et litt hårete mål, men om vi får inn 3000–3500 gaver hadde vi vært kjempefornøyde, sier Hagen.

Artikkeltags