Milliardunderskudd for Norwegian

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norwegian fikk et underskudd før skatt på 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017, mot et overskudd på 299 millioner kroner i samme kvartal i 2016.

DEL

(Vestviken 24) Ifølge Dagens Næringsliv var dette enda verre enn ekspertene hadde ventet. På forhånd hadde analytikerne estimert et underskudd på 771 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Norwegian har blant annet rutetrafikk fra Torp.

LES OGSÅ: Ny passasjervekst for Norwegian i januar

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med dette resultatet. Samtidig var 2017 preget av global vekst, nye ruter, høy fyllingsgrad og fortsatt flåtefornyelse. Gjennom vår globale strategi, bidrar vi til verdiskaping og nye arbeidsplasser overalt hvor vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Til tross for milliardunderskuddet, fortsetter Norwegians økning av passasjerer. Om lag 33 millioner passasjerer reiste med Norwegian i 2017, en økning på 13 prosent sammenlignet med året før.

LES OGSÅ: Norwegian- og Widerøe-samarbeid vil gi lavere priser og bedre rutetilbud

Selskapet endte med en fyllingsgrad på 85,3 prosent for hele 2017, en nedgang på 2,7 prosentpoeng fra året før.

Driftsinntektene i fjerde kvartal ble på 7,8 milliarder kroner, en økning fra vel 6 milliarder fra samme periode i 2016.

Driftsresultatet var på minus 1,025 milliarder kroner, mot et overskudd på 335 millioner kroner i fjerde kvartal i 2016.

Artikkeltags