Nå kan kjemikaliebruken dokumenteres i en app

DIGITAL LAGRING: – Mange virksomheter er nok glade for at de slipper å opprettholde papirutgavene av kjemikaliedokumentasjonen, tror Thomas Meinich Andreassen, daglig leder i SafeUse.

DIGITAL LAGRING: – Mange virksomheter er nok glade for at de slipper å opprettholde papirutgavene av kjemikaliedokumentasjonen, tror Thomas Meinich Andreassen, daglig leder i SafeUse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det Sandefjord-baserte selskapet SafeUse AS, tidligere kjent som Essenticon, satser på vekst i 2018. Bedriften starter året med nytt navn, ny profil og ikke minst en ny app.

DEL

(Vestviken 24) Appen gjør digitalisering av stoffkartoteket for kjemikaliedokumentasjon, tilgjengelig på telefonen til alle ansatte i en virksomhet.

Ikke nødvendig med papir

Bakgrunnen er at det fra 1. januar i år ikke lenger er nødvendig for norske virksomheter å lagre sine sikkerhetsdatablader for kjemikalier på papir.

Alle virksomheter i Norge som håndterer eller omsetter kjemikalier i en eller annen form, er pålagt å ha et stoffkartotek tilgjengelig for sine ansatte. Sikkerhetsdatabladene gir detaljert informasjon om de ulike kjemikaliene, og hvilken fare de representerer.

KLAR TIL UKEN: I kommende uke kan SafeUse-appen lastes ned fra Apple App Store og Google Play.

KLAR TIL UKEN: I kommende uke kan SafeUse-appen lastes ned fra Apple App Store og Google Play. Foto:

For norske virksomheter betyr muligheten for digital dokumentasjon enklere håndtering, mer fleksibilitet og enklere HMS-hverdag.

– Mange virksomheter er nok glade for at de slipper å opprettholde papirutgavene av kjemikaliedokumentasjonen. Større selskaper har i noen tilfeller kjørt dokumentasjonen både digitalt og på papir, men nå holder det altså med en digital versjon. De fleste ser at de sparer tid, og ikke minst kostnader, ved å gå over til digitale verktøy, sier Thomas Meinich Andreassen, daglig leder i SafeUse.

SafeUse-appen gjør databladene for kjemikaliene lett tilgjengelig for alle ansatte i en virksomhet, der de til enhver tid oppholder seg.

Alltid oppdatert

I fremtiden vil de også kunne logge risikovurderinger og eksponering, og dermed gjøre HMS-jobben mye enklere enn før. Dataene synkroniseres med hovedprogrammet, som sørger for at kartoteket alltid er oppdatert med siste versjon av databladene.

– Med den nye appen er produktet vårt enda mer fleksibelt. Dette er spesielt nyttig for virksomheter som har flere lokasjoner, hvor databladene skal være tilgjengelig og oppdaterte. Der de før måtte skrive ut og sette oppdatert informasjon i permer, blir nå alt automatisk distribuert til alle, med noen enkle tastetrykk, sier Thomas Meinich Andreassen.

Appen blir tilgjengelig for nye og eksisterende kunder, og kan lastes ned via Apple App Store og Google Play i løpet av neste uke.

SafeUse er basert i Sandefjord, og leverer både digitale løsninger og konsulenttjenester innenfor kjemikaliedokumentasjon.

Artikkeltags