Og Årets Vestfoldbedrift er...

VINNER: Volmax og Grant Larsen (nummer to fra venstre) trakk det lengste strået. Til venstre står administrerende direktør Roger Ringstad i Seagull Maritime, og til høyre for vinneren administrerende direktør Frode Granlund i Pilot Flyskole. Til høyre for de nominerte står Larvik-ordfører Rune Høiseth og daglig leder Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening.

VINNER: Volmax og Grant Larsen (nummer to fra venstre) trakk det lengste strået. Til venstre står administrerende direktør Roger Ringstad i Seagull Maritime, og til høyre for vinneren administrerende direktør Frode Granlund i Pilot Flyskole. Til høyre for de nominerte står Larvik-ordfører Rune Høiseth og daglig leder Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Når du driver med lastebiler og busser er det ikke ofte du får heder og ære. Det betyr mye for oss at vi blir sett.

DEL

(Vestviken 24) LARVIK: Det sa administrerende direktør Grant Larsen i Volmax AS rett etter at selskapet ble kåret til Årets Vestfoldbedrift torsdag kveld.

Firmaet som holder til på Borgeskogen er blant annet leverandør av lastebiler og busser fra Volvo. Selskapet er representert i fem fylker og omsetter for 7-800 millioner kroner.

De siste årene har de imidlertid også rettet seg mer og mer mot konsulenttjenester for å utvikle kostnadseffektive og mer miljøvennlige løsninger for sine kunder.

Og nettopp det var noe av grunnen til at de ble kåret til Årets Vestfoldbedrift av NHO på deres næringskonferanse i Bølgen kulturhus i Larvik.

- Det er et viktig valg i forhold til deres utvikling og innovative innstilling, sa daglig leder Marit Sagen Gokstad i Sandefjord Næringsforening.

Larsen forteller mer om konsulenttjenestene:

- Vi tilrettelegger for mer miljøvennlig drift hos våre kunder, og tilfører kompetanse og verktøy.

Jotun, Hydro Aluminium, Norautron, Fosstech og Nokas er noen av bedriftene som har vunnet prisen tidligere år.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

 

Leverer globalt

Bedriften har nedslagsfelt langt utenfor fylkets grenser:

- Vi blir brukt av Volvo til å sette i gang systemer vi utvikler på Borgeskogen globalt. Våre konsulenter reiser også jorden rundt, fortalte Larsen.

Volmax har nå sju konsulenter som er heltidsansatte. I tillegg har de over 20 andre tilknyttet selskapet.

Volmax kjempet mot to andre kandidater om tittelen Årets Vestfoldbedrift:

Hortensbedriften Seagull Maritime AS som leverer e-læringsverktøy til skipsfart verden over, samt Pilot Flyskole AS på Torp som utdanner profesjonelle piloter.

I faktaboksen til høyre kan du lese noe av det juryen vektla i sin nominasjon av kadidatene.

Kriterier for nominasjonen er at bedriften har utmerket seg positivt, at den skaper interesse for egen bedrift og bransje, og at den baserer seg på nyskaping og er fremtidsrettet.

Egen lærlingskole

Ved siden av å levere kjøretøy og konsulenttjenester har Volmax også en egen lærlingskole, der de til enhver tid har cirka 20 lærlinger.

- Vi er opptatt av å styrke den offentlige skolen ved siden av å utdanne egen arbeidskraft.

Det hadde juryen også lagt vekt på.

- Det er et viktig ansvar de har påtatt seg, sa Gokstad.

Artikkeltags