(Vestviken 24)

Mandag kom det meldinger om at toppsjef Michael O'Leary vurderte å gjenåpne Ryanair-basen på flyplassen i Østfold, men han ble feilsitert, ifølge Ryanair Norden, melder NRK.

LES OGSÅ: Ryanair vurderer gjenåpning på Rygge lufthavn

– Vi har lagt ned basene på steder som Marseille eller Rygge på grunn av trusselen om at vi blir påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, ble konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair sitert på i Nettavisen i forbindelse med selskapets analytikerpresentasjon mandag.

Ingen planer for Rygge

Da nyeheten om at Ryanair angivelig vurderte å gjenåpne på Rygge, meldte både SAS og Norwegian at de ikke hadde planer om å returnere til Rygge lufthavn.

– Vår operasjon var relativt liten på Rygge, vi hadde et par flyginger til Spania. Vi har ingen planer om å gå inn igjen på Rygge, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til E24.

Han legger likevel til at de vil ta stilling til saken om flyplassen åpnes på nytt. Kommunikasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen sier det heller ikke er relevant for dem.

– Det har ikke skjedd noe nytt i saken for vår del. Trafikkgrunnlaget er nok for tynt for oss, men vi ønsker Ryanair lykke til, sier Johansen, og legger til at han håper det blir blåst nytt liv i den vesle flyplassen.

Flyplassen i Østfold ble lagt ned i 2016 etter at Ryanair la ned sin trafikk derfra. Mandag sa Ryanair-sjef Michael O'Learys at flyselskapet vurderer å komme tilbake til Rygge lufthavn.

Etter at Ryanair ga opp Rygge, har lavprisselskapet konkurrert med de to norske selskapene på Oslo Lufthavn Gardermoen. Begge selskapene sier de lever godt med konkurransen.