Holder fortsatt på med å tømme Scanrope-lokalene

VIL LEIE UT: To store haller er ledige for utleie i de gamle Scanrope-lokalene.

VIL LEIE UT: To store haller er ledige for utleie i de gamle Scanrope-lokalene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nesten halvannet år etter at Bridon Bekaert Scanrope AS besluttet å nedlegge driften i Tønsberg, arbeides det fortsatt med å tømme lokalene for maskiner og utstyr.

DEL

(Vestviken 24) Bridon Bekaert leier lokaler og tomt av selskapet Scanrope Eiendom AS, og leieavtalen utløper ikke før i juni 2025. Den tidligere Scanrope-eieren betaler ca. 1,5 millioner kroner i leie for lokalene hver måned.

Fremleie

Derfor ble det besluttet på nyåret i 2017 at man skulle prøve å fremleie mest mulig av arealene. Wilhelmsen Chemicals har leid drøyt 9.000 kvadratmeter det siste året, men nedskalerer nå lagervirksomheten sin.

LES OGSÅ: Millionene renner ut – Scanrope vil fremleie tomt og bygninger

Det betyr at næringsmegler Ola S. Carlsen i Eiendomsmegler 1 nylig kunne avertere to store haller til leie igjen.

– Det dreier seg om den tidligere subseahallen på 2.805 kvadratmeter. Der har vi nå ute tilbud til en interessent. I tillegg har vi ledig en lagerhall på ca. 2.500 kvadratmeter, forteller Ola S. Carlsen til vestviken24.no.

Men fortsatt er det ca. 9.000 kvadratmeter av de tidligere fabrikklokalene som ikke kan leies ut, fordi det pågår arbeid med å tømme dem for maskiner og utstyr.

Ingen klare planer

Scanrope Eiendom AS har ennå ikke noen klare planer for hva man ønsker å bruke tomt og bygningsmasse til i fremtiden, fortalte styreleder Mads Agerup til vestviken24.no nylig. Totalt eier Scanrope Eiendom AS ca. 35 mål av den gamle fabrikkeiendommen.

LES OGSÅ: Scanrope legger ned og 29 ansatte mister jobben

På slutten var det bare 29 ansatte igjen i den gamle, tradisjonsrike Tønsberg-bedriften. Scanrope, som holdt til på Nøtterøy-siden av kanalen i Tønsberg, hadde historie helt tilbake til 1796.

De siste årene produserte bedriften høyteknologiske kabler og ståltau. De største kundene var i oljebransjen.

Artikkeltags