Det betyr at 18- og 19-åringer ikke lenger vil slippe inn når Simon Andersen i rollen som den eksentriske og tungerappe Wenche Foss snurrer bingotrommelen, herjer hemningsløst med publikum og samler inn penger til gode formål.

– Burde ikke ungdom i det segmentet også ha et underholdningstilbud på kveldstid?

– Jo, så absolutt. Og vi i Fon-teltet har allerede begynt å tenke på løsninger for neste år, som improvisasjonsteater eller annet. Men vi synes ikke Wenches bingo er passende for dem under 20 år. Derfor justerer vi aldersgrensen, sier Hvalsommer-general, bingovertinne og arrangør i Fon-teltet, Heljar Berge.

Mange av de yngste vet ikke engang hvem Wenche Foss var.

Heljar Berge

Han er seg meget vel bevisst på at justeringen av aldersgrensen kan oppfattes som kynisk, men han sier at de gjør det for å være ryddige. Han opplever at det stadig kommer yngre og yngre mennesker til teltet, og at det er problematisk på flere områder.

LES OGSÅ: Satser på spenn i bøtter og spann

– Det vanskeliggjør serveringsbiten. Det er én ting.  Og mange av de yngste vet ikke engang hvem Wenche Foss var. Dette er ment for et litt mer voksent publikum og skal det klaffe uten uheldige forstyrrelser er det viktig at publikum har noenlunde de samme referansene, mener Berge.

Han minner om at inntektene fra Wenches bingo i år går til ungdom, og at et mer voksent publikum betyr mer penger i bingokassa.

Berge melder ellers om proppfulle telt hver eneste gang Simon Andersen og bingovertinnene Britt (Dorina Eldøy-Iversen) og Sigrid (Berge) snurrer trommelen.

Wenches Bingo

  • Arrangementet er gratis. Næringslivet i Sandefjord og omegn har sponset haugevis av premier.
  • Mellom brettene samler «Wenche Foss» inn penger i en bøtte og gir pengestraffer til dem som roper «BINGO» uten å ha vunnet. Bøttegevinsten går uavkorta til et veldedig formål. I år er det unge i Sandefjord som skal nyte godt av inntektene.
  • I fjor innbrakte bingoen 158.954 kroner, til Røde Kors-båt i Sandefjord,
  • Gratis inngang til unummererte plasser. 
    Ønsker man å reservere plass, for eksempel til en større gruppe, koster dette 130,-.
  • Gjenstående bingoer er: 6. juli, 13. juli, 20. juli og 3. august.