Onsdag morgen melder flyselskapet at de ser seg nødt til å kutte 1.500 flyavganger fram til 31. mai. Dette som følge av situasjonen i markedet.

– Vi kutter 1.500 avganger på våre kommersielle ruter fram til utgangen av mai, sier kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug.

Kuttene skal være likt fordelt mellom innlands- og utlandsruter. I tillegg har konsernet innført ansettelsesstopp, og utsetter investeringer.

For Torp betyr dette blant annet at oppstarten av den nye ruta, som skal gå mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm, forskyves til 1. juni.

Det var i fjor høst at Widerøe annonserte at de planla å sette opp den nye ruta. Den første avgangen skulle opprinnelig ha gått 30. mars.

LES OGSÅ: Widerøe lanserer ny rute fra Torp

Endringene gjøres fortløpende

– Kuttene gjelder foreløpig ut mai. Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, avslutter Skaug.

De fleste kutt er allerede oppdatert i bookingsystemene. Resterende endringer gjøres fortløpende.

Kunder som har flybillett på avganger som nå kuttes vil bli kontaktet av stedet der de har kjøpt billetten. De vil få tilbud om endret reiserute og/eller avgangstid.