Observasjonen, som er gjort like utenfor Skjellvika, skjedde omkring 23.30 om kvelden søndag 19. juni. Politiet har sittet på dette tipset, som de fikk etter et medieoppslag i begynnelsen av september, i en snau måned.

– Vitnet har observert en åpen båt med en mannsperson. Båten kom ut fra Skjellvika-området, forteller krimsjef Ole Sølvik i Sandefjord-politiet.

Vitnet hadde ikke direkte utsikt til Skjellvika, men så at båten kom ut fra dette området.

Stoppet i 10 minutter utenfor Skjellvika

– Båten stoppet opp i sjøen cirka 100 til 200 meter ut fra Skjellvika, omtrent like langt ut som Møyern, men noe sør for Møyern, sier politimannen.

Vitnet har beskrevet en mannsperson, som er sett i båten.

– Vedkommende ordnet med ett eller annet på båten. Etter rundt 10 minutter kjørte båten tilbake i samme retning som den hadde kommet, sier Sølvik.

– Kan du si mer om båten?

– Vi tror det er en åpen båt med midtkonsoll. Vi vet ikke sikkert hvor stor den er. Det er en motorbåt, men vi vet ikke om den hadde innvendig eller utvendig motor. Vitnet satt et stykke fra båten, og fikk ikke med seg alle detaljer.

Mener at en mannsperson kjørte båten

– Dere etterlyser en mannsperson, og ikke en person?

– Det er riktig. Vitnet mener det var en mannsperson i båten, sier politimannen.

Sølvik forteller at politiet har kartlagt båter i området.

– Vi har prøvd å kartlegge båter, men vet ikke om vi har klart å fange opp alle, sier han.

Har lett med sonarbåt og dykkere uten å finne noe på sjøbunnen

Det var dette tipset som førte til ny leting etter XI Li. Politiet reagerte med å sende en sonarbåt i området, for å lete grundig i et avgrenset område. Etterpå ble det sendt ned dykkere fra brannvesenet i det samme området. Dykkerne fikk bistand av Kystvakta.

Dette er Xi Li

■ Forsvant fra hytte på Sundeskogen på Østerøya, mellom klokka 23.00 søndag 19. juni og 08.00 mandag 20. juni.

■ 37 år gammel

■ 163–164 cm høy

■ Sort, halvlangt hår – litt lengre enn til skuldrene

■ Asiatisk utseende og hudfarge

■ Cirka 50 kg

■ Mørke brune eller svarte øyne

■ Snakker kinesisk og greit engelsk. Forstår noe norsk.

■ Mulig kledd i blå sportsbukse, Viking halvhøye gummistøvler, genser med lyse og mørke lilla striper, høy krage med glidelås. Hadde muligens rød jakke.

– Vi lette grundig, men fant ikke noen spor etter Xi Li. Vi vet fortsatt ikke hva som har skjedd med henne, sier Sølvik.

– Vi gikk bevisst ikke ut med hva dette vitnet hadde sett, fordi vi ikke ville påvirke andre, mulige vitner. Men vi vet ennå ikke hvem som kjørte båten den aktuelle kvelden.

Derfor ber vi innstendig om at publikum kan hjelpe oss med flere observasjoner fra denne kvelden, søndag 19. juni. Vi vil svært gjerne snakke med denne båtføreren, sier politimannen.

Politiet har jobbet meget grundig i etterforskningen av saken, og sitter med et omfattende materiale.

– Vet du noe, så ta kontakt med politiet

– Vi mangler små puslespillbiter, som vi håper publikum kan hjelpe til med å fylle ut. Selv en helt ubetydelig opplysning kan gjøre at vi ser sammenhengen i helheten.

Dersom vi får nye opplysninger som kan bringe oss videre, vil vi sette inn alle nødvendige ressurser. Vet noen noe, så vær vennlig å kontakte politiet på telefon 02800. Vi ønsker å oppklare denne forsvinningssaken, sier Ole Sølvik.

Han forteller at politiet fortsatt jobber med etterforskningen saken, at det er en del ting som skal følges opp.