Gå til sidens hovedinnhold

Det er bare å glede seg

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tiden for når vi i Sandefjord må bestemme om hvorvidt vi vil ha en kino eller ikke, nærmer seg stadig.

Men aller først skal vi glede oss over minst to gode nyheter hva gjelder kino og kinodriften i Sandefjord. Den første gode nyheten er at det i år er det forventet mange spennende storfilmer. Selv er jeg science fiction-frelst og gleder meg spesielt til «Ready player one» som skal ha premiere 30 mars. Filmen bør appellere spesielt til alle oss som har opplevd 80-tallets spillunivers. Ernst Clines roman med samme navn var veldig bra – og siden filmen er i Steven Spielbergs hender, er det grunn til å tro at filmen vil friste mange flere. Jeg gleder meg også til å ta ungene med på Solan og Ludvigs måneferd til høsten. I den andre og mer jordbunde enden av filmskalaen venter filmer om den norske skøytelegenden Sonja Henie og romanfiguren Don Quixote. Men det er mye mer i vente.

Den andre gode nyheten er at selv om Hjertnes har hatt nedgang i kinobesøket i 2017, så kunne det ha vært langt verre. I fjor ble det solgt 87.517 billetter – det er en nedgang på åtte prosent fra året før. For andre kinoer i Vestfold har nedgangen derimot ligget på mellom 10 og 20 prosent. Så kan man sikkert argumentere med at tallet for Hjertnes var lavt i utgangspunktet. Men da glemmer man et viktig faktum: Rammebetingelsene er høyst ulike.

Selv om Sandefjord er den største kommunen i fylket, er det langt fra her vi har de beste kinosalene. Horten har fire nye saler, Tønsberg har 15 moderne saler og selv Larvik kan stille med bedre rammebetingelser. Der er det fire kinosaler – der tre er rene kinosaler mens en er til kombinert bruk.

Da hjelper det lite at Hjertnes har plass til opptil 800 publikummere og er en ypperlig konsertsal. For daglig kinodrift er den kronglete, selv i kombinasjon med de to små parkettensalene. Derfor skal kinokonsulent Bjørn Helge Johansen og hans kolleger ha all ære for å ha gjort det beste ut av rammebetingelsene i Sandefjord. Nøkkelen, sier han, er å tilpasse seg markedet og sette rett film opp i rett sal.

Så spørs det hvor lenge de klarer å gjøre det beste ut av rammebetingelsene, med en svakere kinosatsing enn nabokommunene. Eller sagt på en annen måte: Hvor drar du for å få de beste kinoopplevelsene?

 

Kommentarer til denne saken