Bjørn Hoelseth og Leif Rune Sundli har tydeligvis satt seg selv som moralens voktere her i Sandefjord.

Vi ser dem avbildet i avisen under bildet av Frank Løke.  De har invitert en professor, teolog og filosof ved navn Gunnar Breivik, til debatt i Kirkeakademiet, om dagens idrettshelter har blitt sirkusartister. Selv om de skriver idrettsutøvere, så er det kun en eneste person som blir hengt ut i dette innlegget, som er skrevet av Asle Rowe.  Og det er Frank Løke.  Hvis dette bildet av Frank Løke i Boratdrakt (mankini) var så forferdelig å vise frem, hvofor i himmelens navn, blir han avbildet i dette innlegget, i Boratdrakt, over en hel side?

LES OGSÅ: Frank Løke slipper låt – få en smakebit her

Jeg bare spør?  Ifølge ”de tre vise menn” er han ingen god rollemodell, et menneske man ikke kan kalle et idealmenneske på det moralske området.  Og, han er heller ikke noe å strekke seg etter når det gjelder idrettsprestasjoner lokalt, nasjonalt eller internasjonalt, leser jeg.  Sundsli mener Frank Løkes eskapader er et godt eksempel på idrettshelter før og nå. De påstår også at noen gjør alt for å vinne, til og med å bryte spillereglene.  Hva søren plystre meg vet han om dette?  Han har selvfølgelig hørt på sladder og sprer dette videre som sannhet, uten å undersøke dette nærmere. Vær varsom, du liksom. Sundsli er sikker på at Frank Løke blir nevnt i Breiviks foredrag. Dette innlegget, med reklame for Kirkeakademimøtet er enkelt og greit en helslakt av Frank Løke.

Når det gjelder de såkalte eskapadene til Frank Løke, så har han ikke gjort annet enn det han har fått beskjed om fra TV2.  De lagde en film som gikk hele dagen på TV2 nyhetskanalen, før live-sendingen. Der ville de at han skulle ha på Borat-drakten, og at han skulle si, på slutten: ”Da får vi se om Boraten kommer på lørdagen.”  Dette ble sendt om att og om att, hele dagen.  Ved dette, så oppfordret de ham jo, til å ha den på.  Så, hvor overrasket burde de være?  De la jo opp til dette selv.  Han var blitt tatt med for å lage show, blandt de andre danserne, og holdt seg innenfor de spillereglene han hadde fått.

Han la hele tiden sin kropp, sjel og ånd inn i dette, for å få et best mulig resultat. Frank var en av de få som jobbet full dag, ved siden av å danse og planlegge show. Han elsker å underholde og å få folk til å smile og le, og tar seg selv lite høytidelig.  Og, det må jo være en Gudegave i seg selv.  Tro det eller ei, men det kom minst 20 barn, med foreldre, bort til Frank etter Borat-dansen, og ville ha selfies med ham.  Barn gir ham tegninger med ham i  Borat-drakten, og de ringer ham, og synes dette er moro.  Barna ble tydeligvis ikke støtt av dette, som en del ”pripne” voksne påstår.

La meg ramse opp noe av det denne ”sirkusartisten” har vært med på i år:

Syklet norges tøffeste sykkelritt, 430 km, Jotunheimen rundt, bare iført Borat-drakten.  Vært med på Amundsen ekspedisjonen, på ski, som er ett av verdens hardeste ekspedisjonsløp.  Kom på 50. plass i Norseman, ett av verdens hardeste triathlon.  Løpt 24 timer i strekk på Bislet i over 21 mil.  Bergen maraton iført Boratdrakten.  Svømt Horten-Moss.  Løke Challenge på Hof(sykkel/løp), som ledsager, der han samlet inn 35.000 kroner til Handikapforbundet (I fjor samlet han inn 60.000 kroner til  Kreftsaken, i samme løp.  Var med på Ridderrennet, der han var ledsager til en blind person. Er også medlem av Mensa. Gjør ting for å få folk ut av ensomheten. Pluss, pluss, mye mer. 

Ja, dette var litt av det Frank Løke holder på med. Breivik mener tydeligvis at dagens toppidrettsutøvere kun er sirkusartister og ikke gode rollemodeller.  Dere i Kirkeakademiet, hva slags rollemodeller er dere, egentlig? Snakker ”dritt” om mennesker dere overhodet ikke kjenner.  Er det en jeg er kjempestolt av, så er det Frank. Han byr på seg selv hele tiden, og har ingen falsk fasade, som han dekker seg bak, og tør også å innrømme at han ikke er feilfri.

Når det gjelder Borat-dansen til Frank Løke, som ingen liksom skulle ha likt.  Så uanstendig, fy fy!  Han var faktisk den som fikk flest stemmer av alle danserne, av folket, den kvelden.  Slå den da!  Av dette, forstår vi jo hva folket ville ha.  Underholdning til å smile og le av.  Folket fikk ham videre, men TV2 sparket ham likevel, urettmessig, og skylder i tillegg på mye annet rart, som ikke har noe med dette å gjøre.

DETTE ER SAKEN HILDE LØKE REAGERER PÅ: – Dagens idrettshelter er blitt sirkusartister

Apropos uanstendighet.  Er det noe diskriminering ute og går her, mon tro.  Damene kan jo gå i   bikinier, og små truser, og det som verre er, når de danser, uten at noen kommenterer noe som helst.   Hallo?  Frank burde kalt denne Boraten en badedrakt, da kunne den kanskje vært innafor.  Men, nei.  Dette forteller meg, at det er helt okay med lettkledde damer, mens menn som er lettkledde er søren plystre meg både umoralske og dårlige forbilder.  Forstå det den som kan.

LES SAKEN - OG HVA KIRKEAKADEMIET SVARER HER: Moren til Frank Løke står opp for sønnen: – Han er urettferdig behandlet

Og, dere i Kirkeakademiet, som henger ut Frank Løke, som en dårlig rollemodell,  burde først sørge for å bli kvitt bjelken i deres egne øyne, før dere prøver å bli kvitt flisa hos andre.