Bohinen ønsker ikke flere mål, og får det heller ikke. Tvert imot fører hans disposisjoner til negativ utvikling, slik vi har sett i mange kamper

ARNE SØRLIE: – Har Bohinen problemer med  kommunikasjon i spillergruppa?

ARNE SØRLIE: – Har Bohinen problemer med  kommunikasjon i spillergruppa?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Noen tanker om Sandefjord Fotballs spillestil: Jeg vil berømme styret i SF for meget god ledelse og fremdrift av klubben. Spesielt nå med tre signeringer av klassespillere. Vi publikummere møter frem med forventninger, som er innfridd, og med god fotball.

DEL

Les kritikken og svaret fra Bohinen. Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen

MeningerHva skjer i siste seriekamp? Jo, banens beste, og tomålscorer, blir tatt av banen med Bohinens begrunnelse: Han er for offensiv! Med 11 mot 10 på banen og full kontroll.

Han ønsker ikke flere mål, og får det heller ikke. Tvert imot fører hans disposisjoner til negativ utvikling, slik vi har sett i mange kamper.

Det er tydelig at spillerne er instruert i å spille støttepasninger til midtstopperne, antagelig for å bygge opp angrep bakfra. Dette gir ofte defensivt og kjedelig spill. Det går rykter om at annen oppførsel fører til «benken», og at unge talenter forlater klubben.

Har Bohinen problemer med kommunikasjon i spillergruppa? Bør ledelsen sette inn en person som kan ha medbestemmelse i uttak, og korrigere enkelte av trenerens envise holdninger?  Fratar hans kollektive idé spillerne muligheter til «å skinne», og derved glede oss på tribunen?

Angrep er det beste forsvar, og etter min mening har laget spillere som gjør dette mulig mot de fleste lag.  Vi håper på mer offensiv og underholdende fotball!

Les hva hovedtrener Lars Bohinen svarer her:

– Å skrive innlegg i en avis og argumentere med så mye faktafeil, og i tillegg legge rykter til grunn for argumentasjonen, blir akkurat så provoserende at jeg følte behov for å svare

Det er hyggelig at folk engasjerer seg for SF og hva vi gjør, både når det går bra og når det går dårlig. Alle er eksperter på tribunen, og slik skal det selvsagt være.

Vi som jobber med laget daglig, forholder oss til vår filosofi, våre planer og den daglige utviklingen i lag og trenerteam.

I den sammenheng ser vi det som nødvendig å forholde oss til fakta. Og skal noen bedømme oss, så er det viktig at man argumenterer med fakta, hele fakta, og ikke henger seg opp i bruddstykker.

Så, for å avklare, Carlos ble ikke tatt av fordi han var for offensiv. Jeg har sagt at han ER for offensivt anlagt for akkurat den rollen. Men han er klok og forsøker å innrette seg etter våre behov. Jeg tok ham av fordi jeg ville gi en ung lokal 21 åring en mulighet til å komme seg litt inn i varmen igjen, og fordi Carlos bar tegn på trøtthet. Og at vi følte vi hadde kontroll på kampen.

At våre bytter har ført til negativ utvikling i kampene, er jo selvsagt en meget subjektiv påstand. Ser man på fakta her, så vil alle se at det motsatte er tilfelle. I hvert fall resultatmessig. Om spillet ble bedre etter byttene eller ikke, er ikke for meg å argumentere for. Der lar jeg eksperten på tribunen få lov til å stå uimotsagt.

Unge talenter forlater klubben? Igjen – fakta. Vårt G16- og G19-lag leder sine grupper, vi har akkurat signert to unge lovende spillere fra Juniorlaget. Så vidt meg bekjent har ingen spillere forlatt treningsgruppa til A-laget fordi de ikke innretter seg etter retningslinjene. Å skrive innlegg i en avis og argumentere med så mye faktafeil, og i tillegg legge rykter til grunn for argumentasjonen, blir akkurat så provoserende at jeg følte behov for å svare.

Til slutt vil jeg si at det blir vanskelig å forholde seg til påstanden om at vi spiller god fotball, og kjedelig fotball, i samme kritiske innlegg. Jeg tror jeg lar det ligge med det.

Vi ønsker å underholde våre supportere, og vi setter stor pris på engasjement rundt oss. Vi skulle ønske oss enda mer av det, og da må vi også spille engasjerende fotball. Med ønske om en god høst.

Lars Bohinen, SF-trener

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags